Ha ketten (F) kiveszünk egy másfél szobás albérletet, akkor ott lakhatunk a barátnőinkkel? Vagy most ez hogy van?
Persze, ha a tulaj megengedi. :D
Nyílván szólni kell neki, hányan akartok költözni, aztán vagy belemegy, vagy nem.
Mondjuk másfél szobásba 4-en.. Necces.
Véleményem szerint sem kéne hogy gond legyen,(ha magamból kiindulok) de sajnos vagy nem sajnos még nem voltam ilyen helyzetben amilyenben most vagyok, hogy albérlet után kelljen néznem...Köszönöm a válaszokat.
ui: mondjuk abban van valami hogy ha többen lakják akkor gyorsabban használódik, bár az se mindegy hogy kik lakják...mi mindannyian dolgozó és nem dohányzóak vagyunk :)
bérbeadóként találkoztam ilyennel: egyszer egy ügynök akart 2 párt hozni másfél szobás lakásba. Szerinte ez a legjobb, 4 dolgozó ember, biztos tudnak fizetni. De ott mind a 4-en aláírták volna a szerződést bérlői oldalon.
Tulajdonképpen ha a rezsit is fizetitek, a tulajnak nem sok köze van hozzá, hogy hányan laktok. Én normál esetben nem veszek bele ilyesmit a szerződésbe. Alapvetően azért elvárom, hogy szóljanak, ha még valaki fixen oda költözik, de nem kötnék bele. Igen, egy kicsit más az amortizáció, de ennyinek bele kell férnie.
Hajdan bérlőként éltem meg, hogy a tulaj ezt mondta: "Fiúk, most mondom, hogy kiment a feleségem: Nőket lehet ám felvinni. Akár alkalmilag, akár állandóra, semmi gond."
Én egy másfél szobás lakást bérlek, velem köttetett a szerződés, viszont már az elején tudtam, hogy valaki be fog költözni mellém. Ez a valaki az unokaöcsém lett. Már úgy írtuk a szerződést, hogy belekerült egy "engedély", hogy ő is lakhat itt, bejelentheti az ingatlant, mint tartózkodási helyét és személyes adatai jelennek meg benne. A tulajdonos elég jó fej, így azt gondolom bárki ideköltözhetne, elmondhatnám neki és semmit nem szólna érte. Alapvetően nyitott, ha őszintén állok hozzá, nem köt bele semmibe, viszont szeret tudni a dolgokról és én is azt gondolom, hogy joga van tudni arról, hogy hányan és kik laknak a lakásában.
Alapvetően a párjaink nincsenek a "listán", mert ugyan sokat vannak nálunk, egyikünk sem gondolja úgy, hogy itt laknának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!