Télen tényleg kötelző a ruhaszárítógép?
11/23 A kérdező kommentje:
* szerintem így is el kell fogadniuk. Így mindenkinek jó. Nekik is és nekünk is.
Ugyan már! Régen szinte sehol nem volt szárítógép, és szinte mindenhol tapéta volt, mégsem volt belőle probléma. Én biztos nem vennék, főleg albérletbe. Ha a főbérlő ragaszkodik hozzá, vegyen ő, vagy biztosítsátok, hogy a tapéta állapotáról gondoskodtok.
2015. okt. 8. 12:44
Neki van egyébként? Nála mi van a tapétával?
2015. okt. 8. 12:51
14/23 A kérdező kommentje:
Nekik van szárítógépük. Biztos, hogy nem fogunk venni, csak nem szeretném ha ez miatt új albit kellene keresni... Majd kiderül :)
Amúgy igaz, hogy ha így adta ki a lakást, akkor most már ne találjon ki új dolgokat bele. Nyilván tudta, hogy fogsz mosni és teregetni, ez nem lephette meg annyira. Ha nem jó neki a mostani rendszer, akkor vagy vegyen nektek egy szárítót vagy vegyetek ti, de akkor beszéljétek meg vele, hogy levonjátok a következő havi bérleti díjból.
2015. okt. 8. 13:31
És végül: zabálja az áramot, tehát jócskán megnövekedne a villanyszámlád is.
2015. okt. 8. 14:09
Ha fával fűtötök, az eléggé szárítja a levegőt, nem kell szárítógép. Ha régi fajta ablakok vannak, akkor is szellőzik kellőképpen. Új, légtömör ablakok esetén lehet probléma. Én is azt javaslom, vegyél páratartalom mérőt. 65%-ig jó a levegő, utána szellőztetni kell. Egyébként is, nem a száradás a probléma, az ész nélküli energiatakarékosságban az emberek elfeledkeznek a napi 2-3x (felkelés, ebéd után, lefekvés), ha többen vannak akár 4-5x alaposan kiszellőztetni. A munkám miatt sok lakásnam járok, döbbenetes bűz és áporodott szag árad a legtöbb lakásból, csakis a szellőztetés hiánya miatt.
2015. okt. 8. 14:50
Írod, hogy alapból száraz a levegő, nem hinném, hogy a ruhákban levő kevéske víztől penészedés lenne.
Nálunk tipikusan magas a páratartalom (villannyal fűtünk, ami nem szárít, egy csomó dolog pedig párásít, sokszor a szellőztetés is, természetesen, ez időjárásfüggő), de ennek elhanyagolható része a ruhaszárítás. A főzéssel, lélegzéssel sokkal több termelődik.
Van egy komoly párátlanító gépünk, tudom, mennyit vesz ki a levegőből s mennyire picike ebből a ruhák pár decije... Ha rossz a centrifuga, az persze más.
2015. okt. 8. 15:45
Hagyjuk már... Albérletben lakom, az egész lakásban tapéta van a konyhát, fürdőt, wc-t leszámítva nyilván. Két szobában teregetünk és mind a kettőben ép a tapéta és nem is penészesedik. Ez nem ezen múlik. Szigetelt, műanyagablakos lakásban lakunk. Egész egyszerűen annyi a titka, hogy kicsit gyakrabban kell kinyitni az ablakot pár percre. Én kicsit érzékeny vagyok, de szerintem megérzi az ember, ha kicsit magasabb a páratartalom a lakásban a kelleténél. 5 perces szellőztetés megoldja ezt általában.
Ha van mosókonyha, akkor az a legegyszerűbb, ha oda teregettek, de szárítógépet csak a tulaj kedvéért biztosan nem vennék.
2015. okt. 8. 17:26
20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a megerősítést! Én is úgy gondolom,hogy túlzás ez a szárítógép sztori tőlük... :)
Kapcsolódó kérdések: