Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlettámogatás, munkaszerző...

Albérlettámogatás, munkaszerződés? Részletek lent!

Figyelt kérdés

Másfél hete kezdtem az új munkahelyemen, mely a lakóhelyemtől távol van, a tömegközleksedéssel napi 3,5-4 óra megy el ( háztól házig összesen, tehát nem csak maga a buszozás, hanem minden, beleértve a várakozást is). Szóval érdemes lenne mihamarabb albérletet találnom.

A Hr-es nő elég sok mindenről nem szólt, mint utólag megtudtam. Többek között, hogy kiharcolhattam volna egy albérlettámogatást is. Én erről nem tudtam, hogy ilyent lehet, már megvan as zerződés. Ma az egyik kollégámól tudtam ezt meg. Bementem a személyügyre, ott azt mondta a nő, hogy az csak kivételes esetben jár, meg hogy csakis a cég ajánlja fel, olyan pozícióra, amire nehéz embert találni, illetve bnagyon távolról az ország másik végéből érkezne az illető. A csaj, akitől megtudtam ezt a lehetőséget, erre csak a fejét rázta, hogy tipikus duma, neki is ezt mondta anno a Hr-es, csak ő kikötötte, hogy támogatás nélkül nem jön, így ő kap. Én nem. Viszont az én pozícióm is eléggé fontos, egyedül én tudok egy bizonyos nyelvet, ami szükséges ide ( mint megtudtam, elég nagy feszültség volt a cégnél, hgy találnak-e ember erre a pozícióra).

Nem tudom, mit tegyek. Mielőbb albi kéne, mert ez így nagyon megterhelő. Viszont az albik elég drágák, a fizum fele elmenne. Őszintén, én azt hittem, jár támogatás, és elég utólag igényelni. De nem így van. Azon gondolkodtam, hogy bemegyek és megmondom,hogy vagy adjanak támogatást, vagy keressenek mást, ami evileg elég nehéz lesz a nyelv és a munka sürgőssége miatt.

De attól is tartok hogy esetleg talonban van valaki más ( ami elvileg nem valószínű, de csak elvileg...)

Valakinek ötlet?

2015. szept. 30. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen támogatásra gondolsz? Állami? Mert van ez:

[link]

De persze a cég is adhat támogatást, ezt viszont már te tudod, hogy a te munkaadód mit ad vagy mit alkudsz ki.

Milyen nyelven tudsz? Ha valaki ritka nyelvet tud az simán kérhet olyan bért amiből telik albérletre. Ne becsüld le magad! Hidd el nem állnak sorban még az angolul/németül tudók sem üres állásokért, nemhogy a ritkább nyelveket beszélők!

2015. okt. 1. 06:15
 2/5 xswerdy ***** válasza:
1-hez: persze, elvileg mindegy, hogy magasabb fizetést kap, vagy a cég fizeti a lakását, de adózásilag kedvezőbb, ha a cég lakást fizet.
2015. okt. 1. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Az "állami" lakhatási támogatást csak akkor adják, ha regisztrált munkanélküli vagy x hónapja, ezután sikerül végre munkahelyet találnod, messze a lakhelyedtől. Ki van ez találva...

Egyébként tipikusan az a sz*rrágóság ez szerintem, amikor az kap többet, akinek nagyobb a szája. Nyilván ha kinyitod a szádat, az magába foglalja a rizikót, hogy találnak mást helyetted. Neked kell döntened.

Mindenesetre minden munkáltató szabadon dönt, hogy ad-e lakástámogatást és ha igen, akkor kinek. Nem feltétlenül jár alanyi jogon sajnos.

2015. okt. 1. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:

"Az "állami" lakhatási támogatást csak akkor adják, ha regisztrált munkanélküli vagy x hónapja, ezután sikerül végre munkahelyet találnod, messze a lakhelyedtől. Ki van ez találva... "

Hát ez az. Ha nem vagy egy hónapig sem hivatalosan munkanélküli akkor nem jár. Márpedig ha nappali tagozatos vagy akkor nem jár. Diákmunkát viszont jóval könnyebb találni. Amit viszont csak nappali tagozatosan csinálhatsz. Van úgy, hogy az ember csak azért beiratkozik egy suliba, hogy legyen nappalis diákja és vállalhasson diákmunkát. Mert nem talál rendeset. Amikor végre talál akkor persze kiiratkozik a suliból, de egy percre se lesz munkanélküli.

2015. okt. 2. 05:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Pont ma beszélgettem a könyvelőnkkel a hiteltámogatásról. És azt mondta, többek között azért nem vezették be, mert az egyenlő bánásmód miatt ha valaki kap, a másikat kompenzálni kell valahogy.

Tehát ha nálatok a cégnél valaki kap, neked is adniuk kellene.

2015. okt. 7. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!