Miért ilyen drága a fővárosban az albi?
Szerintem is unalmas ez a sok linkelt cikk. Amikor mi béreltük ki a mostani lakásunk akkor is az ment ingatlanos cikkekben, hogy pesti átlag albi 1500-2000 Ft /nm/hó. Ehhez képest picivel 1000 Ft felett megkaptuk és azóta is annyit fizetünk.
(Amugy az átlag ár biztos igaz csak szamomra lényegtelen: nyilvan egy V. keruleti luxus lakás felhuzza az átlagot, nekunk viszont jo a külvárosi olcso.)
A kérdés az volt, hogy MIÉRT drága az albi. Nem az, hogy drága vagy nem.
Akit untat a kérdésre adott válasz, annak azt tudom mondani, hogy keressen magának más olvasnivalót :)
54%-os szerint:"A kérdés az volt, hogy MIÉRT drága az albi. Nem az, hogy drága vagy nem."
Csakhogy a kérésben szereplő állítás nem igaz, már többször bizonyítottam én(is) tényekkel neked, így nyilván ezért irtuk ezt.
Irok egy egyszerűbb pédát hátha megérted még te is, pl. egy olyan kérdésre, hogy: "Miért rövidek a nappalok nyáron?" - olyan válaszok fognak érkezni tényekkel, melyek szerint: nyáron nem rövidek a nappalok.
"Akit untat a kérdésre adott válasz, annak azt tudom mondani, hogy keressen magának más olvasnivalót :)"
Megint nem tudtad értelmezni amit irtak neked. Udvariasak voltak, nem akartak téged megbántani, ezért ezt írták. Valós értelmét ha értenéd nem ezt válaszoltad volna.
" 110 ezer ft-ot viszek haza
minden hónapban és ez mindenhol
ennyi mivel közalkalmazotti bértábla
szerint számolják a fizetést ami ugye
fix. "
Na ez szuper mert akkor ezek szerint valahol vidéken is 110-et kapnál ahol viszont a lakhatási költség a budapesti árak töredéke.
Kedves Kérdező!
Jól írtad, hogy "drága az élet Budapesten".
Ebből a pénzből nem csak albit fizetni sok de a kaja, rezsi stb. is.
Ha nem tudsz/akarsz külföldre menni (akár csak egy időre míg anyagilag megerősödsz), akkor itthon kell úgy változtatnod, hogy többet keress. Új munka vagy új állás vagy új képzettség vagy a meglévő mellett további munka.
Ha 10%-kal olcsóbb lenne az albérlet, akkor sem javulnának jelentősen körülményeid, ráadásul ez nem valószínű. Hosszú stagnálás után emelkednek az árak (bérleti és ingatlan árak), ráadásul a rendszerváltás után volt ennél drágább is a fizetéshez mérten és jelenleg az európai (kelet és nyugat) árakhoz képest sem sok.
Persze ettől a mostani emelkedés, főleg annak aki keveset keres, nagyon megterhelő és természetesen a fenti információtól nem lesz jobb vagy könnyebb, de tudod, hogy nagyon nem számíthatsz csökkenésre mostanában, ezzel kell tervezned a jövődet.
(Csak zárójelesen jegyzem meg, hogy sok minden annyi mint nyugaton: pl. kaja, bkv bérlet ára, jegy ára stb., sőt van ami olcsóbb nyugati országokban).
Én annak idején szakmát változtattam ... és nem bántam meg!
"miért ilyen drágák a kiadó pesti lakások":
"Feltűnt már, hogy mostanában teljesen elszabadultak az ingatlanok bérleti díjai? Hogy teljesen külföldi pénztárcára szabva árazzák be budapesti lakásaikat a tulajok? Két nagyon komoly oka is van az árak extrém emelkedésének"
"Triplázó bérleti árak és az Airbnb"
" sok minden annyi mint nyugaton: pl.
kaja, bkv bérlet ára"
Érdekes nyugaton sose találom ezeket a magyarral egyenlõ ételárakat. Bárhol megfordultam nem kaptam 4-5 euronal olcsobban egy hamburgert vagy gyrost vagy kinait vagy barmit ami ebédre jo egy varosnezes kozben. Itthon 6-700 forintert azaz 2 euroert laktato gyrost vagy kinait kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!