Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tényleg akkora pocséklás...

Tényleg akkora pocséklás lenne egy saját lakás Angliában?

Figyelt kérdés
Kint élünk párommal Angliában és megengedhetjük magunknak hogy béreljünk egy lakást amely legrosszabb esetben is két heti fizetésembe kerül (túlóra sokat dob a fizetésemen de az alapóraszám is fedezi a lakást és minden mást). Ami azt jelenti hogy a másik két hét fizetésből élünk és vásárolunk valamint teszünk félre. Erre jön párom fizetése egy az egyben tesszük félre. Kérdem én miért mondja azt több ember is akikkel beszélek , hogy ez felelőtlenség meg pénzkidobás? Saját otthont szeretnénk még ha csak béreljük is nem egy 5m2-es szobában élni. Kinek mi a véleménye erről?

2015. aug. 11. 08:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10#, ott a pont!
2015. aug. 11. 11:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Angliában az ingatlanárak történelmi csúcson vannak.

Lehet ugyan, hogy még tovább emelkednek, de a jegybank (BOE) nemsokára megkezdi majd a kamatemelést, és a befektetői pénzek újra szívesebben vásárolnak majd államkötvényt vagy bankbetétet. Emiatt valószínűbb, hogy az árak inkább esésnek indulnak, vagy hosszabb stagnálás lesz.

Másik oldalról viszont a bérletek ára 3,5 - 4,5% között vannak átlagosan évente az ingatlan árához viszonyítva, Ez elég alacsonynak számít EU átlaghoz és UK átlaghoz képest is.

Ezek alapján pedig inkább megéri bérelni, mint vásárolni. Különösen, ha nem értitek nagyon még az angol ingatlanvásárlók lelkivilágát, ugyanis könnyen lehet, hogy sokat buktok a későbbi eladáskor, ha nem olyan a lakás, ami majd akkor menő lesz. Plusz egy saját lakás megnehezíti a mozgékonyságotokat, ha pár év múlva munkahelyet váltotok, vagy bármi miatt változnak az igényeitek.

2015. szept. 5. 14:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Az albérlet nagyobb pocsékolás.

Sajátot bármikor eladhatod, kiadhatod, speciel kevesebbet fizetek mortgagera, mint egy lakás bérlése, s nem lakom vadidegenekkel.

2015. szept. 23. 08:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Már régen írtad ki, de azért válaszolok. Nem tudom, hogy vettél e azóta házat, remélem igen.

Én 13-ban vettem házat. Szerintem megéri. Ha most bérelnék, már csődbe mentem volna. 2 gyerekünk van és 100 fonttal havonta kevesebbet fizetek lakáshitelre, mint albiba fizetnék, és akkor még lehet, keveset mondtam. Ráadásul biztos, hogy nem lenne kertem.

Bírom, mikor felhívják rá a figyelmét a külföldön ingatlant vásárlóknak, hogy a kamatokat is ki kell fizetni...még nem jöttünk rá...egyébként meg mintha kábé Magyarországon is így működne. Csak itt úgy érzem, jobban átlátom az egészet, és jobban kiszámítható, hogy alakul a törlesztő részlet. Persze, hogy van az ablakon kidobott pénz, de ez mindenhol minden hitelnél így van, kivétel a 0 százalékos kamatos kölcsönök, amit jóval kisebb összegre és kevesebb időre lehet csak megkapni, ami érthető is.

Mondjuk azért nem hasonlítanám össze az albérletet fizetve kidobott pénzzel, ami mindenképp több. Még az első két évemben is kevesebb pénzt dobtam ki az ablakon, mint amikor béreltem, mert már akkor kevesebb, mint a fele volt a havi kamat, most meg már ez is jóval lejjebb ment, nem mellesleg az évek számát is plusz 3-mal csökkentettem, így két év alatt 5 év ment le. Persze a piac alakulásától függ minden, de ezt a kockázatot minden hitel ügyében vállalnia kell mindenkinek. Ismerek itt olyan magyar családot is, akik 2005-ben vettek fel lakáshitelt 25 évre, még 5 évük van hátra...merthogy csökkentettek ők is.

Ha még nem vettél lakást, akkor hajrá, a lakásárak megállíthatatlanul kúsznak felfelé.

2017. márc. 19. 17:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem az, ne hallgass azokra, akik szerint Angliában csakis tömegszálláson lehet élni. Engem is hülyének néznek, mert el akarok költözni egy lakásba, mert szerintük magyarnak magyarokkal KELL élnie, ami meg szerintem baromság.

Sajnos én nem tudom egyelőre megfizetni a lakást, mivel egyedül vagyok, és a fizetésem 3/4-e rámenne, ha nem az egész.

Digo, ez albélrleteknél is így van sok helyen, nem csak lakásokál.

2018. jan. 25. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!