Havi nettó 150. 000Ft kereset mellett egyedüli albérlet fenntartás, lehetséges?
Hamarosan beleszeretnék vágni egy albérletbe, pontosan nem tudom milyenbe és hogy mennyi az a maximális keret amit szánnék egy albérletre, de hátha valaki tud segíteni ebbe.
Havonta 150-170.000Ft-ot keresek, jelenleg 12.000Ft-ot fizetek előfizetéses telefonomra és e mellett 8.000Ft megy el havonta a TB fizetésére, plusz a kocsim amire csak benzin pénzt költök.
Mivel nagyvárosba költöznék és olyan helyre ami minden helyben van így az autót csak nagyobb távokra használnám, így sok kiadást nem okozna.
Havonta ha úgy számolok 30.000Ft kiadásom lenne jobb esetben.
Gondoljátok fent lehetne tartani egy albérletet mindezek mellett?
Nem teljesen értem.
12 ezer telefon, 8 ezer TB, 30 ezer összkiadás?
Havi 10 ezerből jönne ki a kaja meg minden egyéb?
Nekem simán elég lenne
Albérlet mondjuk 50.000+rezsi = max 80.000
Egyéb szolgáltatásaim (telefon, stb) : 20.000
Marad 50 kajára, stb-re szerintem az bőven elég
És még csak nem is egy olcsó, hanem BP belvárosi albérletet néztem, de még olcsóbban is kijönne, mert van olcsóbb albérlet, illetve a rezsi sincs annyi
na meg egyedül mi a rákért bérelsz albit
akkor már garzon vagy lakótárs
Szerintem nagyon necces. Ha pöccre ki is jössz minden hónapban, de amint bejön valami, probléma van. (Elromlik a mosógép, stb.)
Szóval én nem mernék így belevágni. De neked kell tudni.
Vannak alaptartozékok egy lakáshoz, ha kiadod. Törvény szabályozza. Mosógép, hűtő meg valami amin főzni lehet.
De egyébként mindent köteles javíttatni ingyen és bérmentve, mert azért az állapotért fizetsz annyit amennyit, amikor kivetted. Kivéve ha erre a szerződés nem tér ki külön, de az alapgépek akkor is kötelezőek.
"a mosógép elromlása pont nem az ő költsége, hanem a főbérlőé"
Te egy vicces ember vagy. :D Ezek szerint pontosan ismered a felek között létrejött szerződést, és azt is, hogy éppenséggel a bérlő milyen felszereltséggel vette ki a lakást?
Gratulálok a félelmetes látnoki képességeidhez. :D
Komolyra fordítva a szót: ügyvéd vagyok, és hidd el, egyáltalán nem biztos, hogy a mosógép a bérlő (és NEM FŐBÉRLŐ!!!!) költsége. Attól függ, berendezett lakást vett-e bérbe a bérlő (és NEM ALBÉRLŐ!!!).
Jó lenne, ha nem okoskodna az, aki ennyire nem ért hozzá...
"Vannak alaptartozékok egy lakáshoz, ha kiadod. Törvény szabályozza. Mosógép, hűtő meg valami amin főzni lehet.
De egyébként mindent köteles javíttatni ingyen és bérmentve, mert azért az állapotért fizetsz annyit amennyit, amikor kivetted. Kivéve ha erre a szerződés nem tér ki külön, de az alapgépek akkor is kötelezőek."
Te valami irdatlanul buta vagy... Szerinted üres lakást nem lehet bérbe adni??
Anyám, borogass... "kötelező alaptartozékok". :D :D :D
Te valami más Lakástörvényt ismersz, mint mi többiek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!