Most mit csináljunk? Keressünk neki tovább albérletet vagy zárjuk le?
A barátommal szeptembertől kezdjük az egyetemet és albérletbe költözünk. Az albérlet árakat elnézve (Bp.), úgy döntöttünk, hogy keresünk egy harmadik személyt, hogy több részre osztódjon a bérleti díj és a rezsi.
Találtunk egy srácot, aki szívesen lakott volna velünk, de közben a nagynéném lakásából kiköltöztek így felajánlotta azt, hogy KETTEN lakhatunk benne 20ezer+ rezsiért. Örültünk és elfogadtuk az ajánlatot. Egy szobás lakásról van szó, így ketten pont elférünk kényelmesen.
A srácnak szóltunk, hogy találtunk lakást, de csak kettőnkre. Megsértődött és mondta, hogy ő is oda fog költözni, mert úgy állapodtunk meg, hogy én keresek a lakást ő meg megnézi és nem hagyhatjuk így szarban. Meg mondta, hogy béreljünk nagyobb lakást drágábban, neki 30ezre van rá, mi meg menjünk diákmunkázni vagy vegyünk fel diákhitelt.
Mondtam neki, hogy nem így akarjuk elkezdeni az első félévünket rögtön... Követeli, hogy mondjuk meg, hogy hol van a lakás és ő beköltözik vagy keressünk neki egyet és fizessük ki a kaucióját, ha már így "átvertük".
Mit csináljunk vele?
30 ezer az tényleg semmi.
Én nemrég néztem Debrecenben albérletet, 30-nál kezdődnek a SZOBÁK, de inkább 40-50.
A lakások pedig 60-70, és ezek nem túl jók.
Akkpr Pesten ez csak drágább, tehát azért parázik, mert már szétnézhetett, vagy érdeklődött másoktól, és tudja, hogy 30-ért nem fog találni.
De mégis hogy lehet ilyen valaki? Hogy ő majd beköltözik... engedély nélkül? Nem lenne pofám. Az egyetem felnőttképzés, viselkedjen felnőtt módjára, és oldja meg a problémáit. Ne mástól várja.
Az egyetem majd szeptemberben kezdődik, de nem elsején, tehát van pont 2 hónapja, hogy kitaláljon valamit. Sokszor embereknek napjaik vannak, hogy megoldják a lakhatásukat, amikor kiteszik őket egy albérletből, nehogy már 2 hónap ne legyen elég! Azt meg főleg ne akarja megmondani, hogy majd diákmunkáztok...azt majd Ti eldöntitek! Jó is lenne, az első félévet úgy kezdeni, hogy éjjel egy gyárban güriztek, és emiatt nem tudtok eleget tanulni. Ösztöndíjat se kaptok, meg a tanárok is elkönyvelnek titeket lustának. Ezt akarjátok?
Semmivel nem tartozol.
Sőt örülhetsz, hogy kiderült, hogy nem kell összeköltöznöd az agrasszív kismalaccal.
1. Ez nem átverés, valahol érthető hogy sértődött, de az élet ilyen, normális ember ezen túllép.
2. Mi az hogy fizessétek a kaucióját? Mire fel?
3. Miért ti keresnétek neki?
4. Miért költözne hozzátok?
Én tuti hogy elverném mint a szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!