A lakótársam ideköltöztette a pasiját, fizetni ki fog?
Hivatalosan hárman lakunk a lakásban, egy lány, a párom, és én. a lány lakótársam kb. fél éve összejött egy fiúval, és kb. egy hónap járás után arra lettünk figyelmesek a párommal, hogy a csaj pasija nem csak, hogy egyre többet van nálunk, hanem minden nap itt van, éjjel-nappal, haza sem megy. amíg a csaj suliban van, a pasija vígan szkájpol a szobában. egy idő után megkérdeztem, hogy figyu, a fiúd most ideköltözött, vagy mi? a tulajdonosnak szóltál, és akkor most már kevesebbet kell fizetni? mindenre igent mondott. ez elég fura, mert amikor még a párom nem lakott itt, csak sokat volt nálam, ez a csaj és az akkori másik lakótársam hisztiztek, hogy túl sokat van itt, fogyaszt, pedig még figyeltünk is arra, hogy ne fürödjön nálunk. és amikor ide költözött a párom, akkor a tulajdonos mindenkinek előre írt üzit a dologról, hogy akkor oké-e, mennyi lesz az új lakbér, stb. most meg semmi ilyen üzi nem jött a tulajtól, ezért írtam neki, válaszolt, hogy ő nem tud róla, nem egyeztettek vele, hogy új lakó jönne. de azóta a tulaj kb. leszarja a témát, mondjuk elég elfoglalt ember, sosem ér rá semmire. de akkor most mi van?
ráadásul rohadtul idegesít a kis galamb pár, mert olyan hangosan szexelnek, hogy a felhangosított tévé sem nyomja el a sikítozásokat. órákig fürdenek szex után, meg órákig főzőcskézik a moslék kajájukat az ici pici konyhában, ahová olyankor kb. kimenni sem lehet egy üveg ásvány vízért, olyan kicsi és ciki a hangulat. legutóbb hétkor hazaértem, főztek, fél 10-ig nem tudtam kimenni a rohadt konyhába, hogy főzzek magamnak vacsorát, pedig szóltam, hogy siessenek. leszartak.
szóval full itt lakik a gyerek, suli, munka nincs.
a tulajdonos szarik a dologba bele.
ilyenkor mit lehet tenni?
szívesen fizetnék egy tizessel kevesebbet, ha már itt lebzsel ez a hülye gyerek, és kerülgetnem kell.
Szólj neki, hogy valamelyik este egy lakásgyűlést kellene tartani, mert új helyzet állt elő.
Vezessétek fel, hogy 4-en lettetek, és osztozkodni jó.
Nem csak a fedélen, hanem a rezsin, az albérleti díjon, és a közös helyiségeken is. A békés együtt élés miatt, akkor mától páros órákban a tietek a konyha, páratlanban a tietek a fürdőszoba.(vagy fordítva) És akkor talán valami szabály mentén együtt tudtok maradni.
Dobd fel, hogy te azt is megértenéd, hogy több intimitásra és együttlétre vágynak, és költözni akarnának...
Nem értem, amúgy hogy várhatja el, hogy ti 3 an eltartsatok egy negyedik embert...
köszi a tippeket.
na ez az... bár szerintem ők maguk között szétosztják az egy szoba árát, nekik így jobban megéri anyagilag...
én mindenesetre jövő hónapban a lakbér negyedét fogom utalni, és a párom is. persze megbeszélem előtte velük is. hiszen négyen vagyunk, a tulaj is tud a dologról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!