Miért diszkriminálják a fiúkat, férfiakat az albérlet hirdetésekben?
Az albérlet hirdetések 99%-ában csak fiatal főiskolás lányoknak van meghirdetve. Már már szűzi apácai életmódot élő lányoknak adják csak ki. Nagyritkán fiatal házaspárnak. De férfiaknak abszolút nincs. (Állatot meg a dohányzást mint kizáró okot még meg is értem.)
De ez nemi diszkrimináció. És egyik ingatlan portál sem tesz ellene semmit.
Ez az egész azért vicces, mert pont a főiskolás lányoknak nincs pénzük fenn tartani az albérletet. Sokuk "luxus vagy webcam" pr_sti és k_ncsaftokat fogadnak az albiban.
A férfiak pedig nem hozzák a csajt az ingatlanba.
(1. a nők nem mennek fel a pasi lakásába, 2. férfiak a k_rva lakására mennek, ami valszeg ugyan úgy albérlet)
Akkor miért is diszkriminálják a férfiakat?
Föl lehet jelenteni őket nemi diszkrimináció miatt?
Ti mit gondoltok erről?
F/30
Amúgy mi sem vagyunk azért semmik... 4-en vettünk ki egy elég nagy albit, és közben odaköltözött még (nem szabályosan) a két csaj pasija is. Szóval 6-an lakunk ott, elférünk persze, de kezd eléggé lelakottá válni.
Plusz azért néha elég nagy zajt csapunk, főleg régebben... partik, hangos játék, röhögések. Simán kivághatna minket.
Nem csodálom, hogy néhányan kedves békés kis családot szeretnének maguk mellé, vagy tanulós orvosis lányt.
Hát én, ha magamból és a kolis szobatársaimból indulok ki, és a feleségemből, akkor 1000x inkább a feleségeméknek adnám ki. Szolid tanulós kislányok, heti 1 bulival.
Mi fiúk minden este, pia zöld, dübörgő zene. Átjáróház, Lan party...
Amúgy túl sok időd van fazságokon gondolkozni. Egyik percben nemi diszkriminációt írsz, a másikban pedig a rossz arcokat tartod távol. Akkor kinézetre diszkriminálsz?
"Fura, pont albérletet keresek, és egy csomó olyat látok hogy fiatal/főiskolás fiúknak, egyedülálló dolgozó férfiaknak, stb. Én pont lány vagyok, 3 hónapja semmit nem találok a környéken. És én sem értem miért szabják így meg, hogy fiúknak vagy épp főiskolásoknak kiadják, másnak miért nem?? Én pl rendes, megbízható, csendes dolgozó lány vagyok... ezzel mi lehet a bajuk vajon?"
Jah...persze
Most is találni bőven csak lánynak kiadót...
Bár tény mikor írtam, meg megfogalmazódott bennem a téma az összes hirdetés csak lánynak volt kiadó, bármelyikre kattintottam
"...ahol egyszerűen nem lehet kidobni a bérlőket. Ott a szerződés, a per pedig nálunk pl évekig húzódott,"
"Pedig egy békés kis családnak tűnt elsőre, két gyerek, jámbor férj. Csak aztán kib..szta a jámbor férjet, lecserélte egy félszekrény kopasz állatra, és onnatól nem fizettek. Volt szerződés, de azthiszed ez érdekel valakit? Látod, hogy hiába nyertük meg a pert több év kínszenvedés és fenyegetések után, semmit se értünk vele... "
Mhhh Tehát itt is az okozta inkább a gondot hogy rossz arc került be.
(jó feleség lehet az ilyen is)
"Az albérlőt több jog védi mint hinnéd..."
Szerintem semmilyen jog nem védi. Ha szerződést szegett...
Ha a szerződésbe be van írva hogy 1-2 hónap nem fizetett akkor tiplizhet. Akkor vakaródzhat kínjában.
Hallottam horror sztorikat én is.
De az a baj hogy én elég kreatív vagyok...főleg probléma megoldásba.
pl lecseréli a zárat -> körbevágom betöröm az ajtót...elvégre saját tulajdonom.
Rendőrt hív?(nem fizetés után:D) nálam van a papír hogy kirakhatom
..aláírta anno hogy kirakhatom (jah mondtam hogy a szerződésen múlik) Villanyt gázt leköttetem.
Ha fel rak új ajtót, minden nap körbe vágom.
De rendben nehéz eset: kinyitom az ajtót füstgránát, trágya szag gránát. Már ki is menekültek. a cuccait meg kivágom az ablakon keresztül a kuka mellé.
Azért mer szarakodni az ilyen albérlő mert tudja hogy nem fogják bántani. De ha érzi hogy ezzel a tulajjal nem lehet szarakodni, inkább tovább áll.
..évekig húzni a dolgot. Azonnal lépni és cselekedni kell.
Egyébként rosszul kezditek a szerződést 1 év..hosszú táv.
lóf_szt 1-2 hónap max. Majd mindig megújítjuk. Semmibe nem kerül.
És ha tényleg lejárt a szerződést jogosan pucolom ki, hiszen házfoglalók.
A másik hogy állástalannak nem szabad kiadni....mert az nem tud fizetni. Mutasson fizetési kimutatást.
Szóval úgy gondolom hogy ez mind az albérlet kiadón múlik.
Ha az albérlet kiadója úgy gondolja hogy kiadja bárkinek oszt majd dől az 50-80 ezer forintocska havonta és hátradől.
Az ne lepődjön meg ha belefut ilyenbe.
Ha az albérletéből akar megélni akkor azt kezelje is úgy mint a saját vállalkozását és aranytojó tyúkját.
"Amúgy visszatérve, kicsit más téma, de érdekes, hogy a fizetésekhez képest milyen árban vannak egyes albérletek"
Nem szociális intézmény a bérlakás. Ha nem talál a meghirdetett áron bérlőt, majd lejjebb viszi az árát. Az ingatlanárakhoz képest pedig egyáltalán nem magasak a bérleti díjak Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!