Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Angliában élők segítség?

Angliában élők segítség?

Figyelt kérdés
Lakásbérléskor 6 hónapnyi előleget kell letenni? Tudom hogy szerződésfüggő de mi az elterjedt? Egy havi lakbér és 6 heti előleget is több helyen olvastam.Köszönöm :)

2015. ápr. 20. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lakásbérlés sokkal nehezebb mint a szoba bérlés. Mostanában ezt is egyre szigorúbb feltételekkel szabják meg.

Lakásbérlésnél amit minden ügynökség elvár az

- leinformálható fix munkahely. Itt az ügynökségeknél eltérő időt kérnek. Van ügynökség akik 6 hónapi munkaviszonyt kérnek, van aki 9 vagy aki csak 3 hónap munkaviszonyt.

Ha ez nincs akkor jöhet a B terv amit pár ügynökségnél igénybe vehető. (nem minden ügynökség tekint el a munkaviszonytól)

Szóval ha nincs munkád, akkor nem tudsz felmutatni rendszeres jövedelmet. Ezért ha előre kitudsz fizetni 6 hónap vagy 1 év lakbért és találsz valakit aki jó ideje kint él Angliában és ad nektek garanciát akkor talán kitudsz bérelni lakást. A garancia röviden annyiból áll, hogy egy leinformálható személy aki kint él, dolgozik, garantálja, hogy te vagy X.Y akinek mondod magad (az iratokkal ugye)

A lakbér mellett fizetni kell a council taxot és a rezsit.

De nem csak ennyi a kiadásod. Mielőtt még beköltöznél a lakásba fizetned kell ügyintézési díjat az ügynökségnek. Ez egyszeri fizetés, nem kapod vissza. Ügynökségektől függően hol 100 font, hol 150, de van aki akár 200 fontot is elkér. Ezzel az ügynökséget fizeted meg, hogy utánad nézzenek. (én 8 éve 100 fontot fizettem) Lakást bérelni minden ügynökségnél fél vagy évente lehet csak. Rajtad áll milyen szerződést kötsz. Ha évi szerződést akkor azt jelenti, hogy minden évben eldöntheted, hogy meghosszabbítod a szerződést újabb 1 évre, vagy kiköltözöl. De minden évben van szerződéskötési díj. Ennek összege is ügynökségfüggő. Én minden évben 90 fontot fizetek. (ez sem jár vissza)

Amiről te írsz a 6 heti előleg.. nos ez nem igaz. Ha szobát bérelsz akkor is csak 2-4 heti előleget szoktak kérni.

Ha van leinformálható munkád, és mondjuk kint dolgozol már X hónapja, és akkor döntesz úgy, hogy lakást bérelsz, akkor szoktak elkérni másfél- 2-3 havi előleget. (én másfél havi előleget fizettem) Az előleg a távozásnál ha minden rendben van a lakással, akkor visszajár.

2015. ápr. 20. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elozot csak annyival egeszitenem ki, hogy garantornek is csak az mehet el, aki egy bizonyos osszeg felett (nalunk 30ezer font) felett keres, szoval nem mindenki opcionalis. sajnos. :)
2015. ápr. 20. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:

ma 21:11

Hát akkor ez is ügynökségfüggő mert mi voltunk már háromszor is akik vállalták a garanciát, és egyikünk se keresett akkor évi 30 ezer fontot.

2015. ápr. 20. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Elkepzelheto, hogy igy van, bar nekunk azt mondtak (TPS), hogy mostmar mindenhova kell a 30ezer (anno mi is igy jutottunk lakashoz (kb. 9 eve), akkor meg nem volt minimum. most a hugomeknal segitettunk, feltetel volt. Januarban inteztuk. De erdemes megkerdezni, hatha nem kell ennyi penz! Hajra! :)
2015. ápr. 20. 21:24
 5/9 goaus ***** válasza:
Mi két éve úgy vettünk ki saját lakást, hogy épphogy megkaptuk az NI-t, én még csak nézelődtem, párom meg egy szépségszalonban bérelt helyet, szóval jövedelme sem volt. Betelefonáltak, h tényleg ott dolgozik-e, és kész. Annyi volt, hogy mivel referenciánk sem volt, a bond mellé előre kifizettünk 3 hónapot, és mehettünk is.
2015. ápr. 22. 07:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Privát landlord-nál akkor könnyebb lakást szerezni csak több előleget kell letenni?:)
2015. ápr. 26. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Privát landlord esetében nagyon óvatosnak kell lenni. Bármily meglepő lesz amit leírok, de a legtöbb Privát landlord ahogy megteheti át is vágja az embert. Ők bármikor megtehetik és meg is teszik, hogy egyik nap arra mész haza, hogy a cuccaid az utcán, és kirakott. Nála nincs garancia, nincs 30 napos türelmi idő. Én messziről elkerülném a Privát landlordorokat. De te tudod. Mindig akad valaki aki befürdik a Privát landlord miatt, és utána azt se tudja kitől kérjen segítséget.
2015. ápr. 26. 18:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha mindenről papír van írva,tanú előtt stb akkor csak nem tud átverni nem? Meg vagyok zavarodva mert valaki azt mondja hogy kell referencia valaki azt hogy nem.erre van törvény vagy ez agency függő? meg hogy mekkora kereslet felett lehet valaki tanú,itt is eltérőek a válszok.de köszönöm az eddigi válaszokat :)
2015. ápr. 27. 10:23
 9/9 anonim ***** válasza:
2-es es 4-es vagyok, mi is porul jartunk a landlorddal (privat), egyszer jott, mert a hutonkbol folyt a viz, a felesege es az egy hetes kisbabaja is elkiserte. A frefi nagyon csunyan veszekedett a novel, ugy, hogy a kisbaba ott volt a kezeben. Belevagdosott az ajtofelfaba, majdnem a no fejet utotte, mindezt elottunk. Ekkor a ferjem kozejuk alt, osszeverekedtek, amikor en altam kozejuk, engem is megtepett a ferfi. Masnap eljottunk, penzunket nem lattuk, hiaba lengettuk a tanus papirt, telefon smseket, senkit nem erdekelt. Kb. 900 fontot buktunk, meg jo, hogy sok a baratunk, volt aki befogadott. Ez nem most tortent, de siman elofordulnak meg mindig ilyenek. Ha talalsz rendes ingatlanost, ne tetovazz, inkabb csinaljatok tisztan. Szurkolok! :)
2015. ápr. 27. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!