Angliában élők segítség?
Lakásbérlés sokkal nehezebb mint a szoba bérlés. Mostanában ezt is egyre szigorúbb feltételekkel szabják meg.
Lakásbérlésnél amit minden ügynökség elvár az
- leinformálható fix munkahely. Itt az ügynökségeknél eltérő időt kérnek. Van ügynökség akik 6 hónapi munkaviszonyt kérnek, van aki 9 vagy aki csak 3 hónap munkaviszonyt.
Ha ez nincs akkor jöhet a B terv amit pár ügynökségnél igénybe vehető. (nem minden ügynökség tekint el a munkaviszonytól)
Szóval ha nincs munkád, akkor nem tudsz felmutatni rendszeres jövedelmet. Ezért ha előre kitudsz fizetni 6 hónap vagy 1 év lakbért és találsz valakit aki jó ideje kint él Angliában és ad nektek garanciát akkor talán kitudsz bérelni lakást. A garancia röviden annyiból áll, hogy egy leinformálható személy aki kint él, dolgozik, garantálja, hogy te vagy X.Y akinek mondod magad (az iratokkal ugye)
A lakbér mellett fizetni kell a council taxot és a rezsit.
De nem csak ennyi a kiadásod. Mielőtt még beköltöznél a lakásba fizetned kell ügyintézési díjat az ügynökségnek. Ez egyszeri fizetés, nem kapod vissza. Ügynökségektől függően hol 100 font, hol 150, de van aki akár 200 fontot is elkér. Ezzel az ügynökséget fizeted meg, hogy utánad nézzenek. (én 8 éve 100 fontot fizettem) Lakást bérelni minden ügynökségnél fél vagy évente lehet csak. Rajtad áll milyen szerződést kötsz. Ha évi szerződést akkor azt jelenti, hogy minden évben eldöntheted, hogy meghosszabbítod a szerződést újabb 1 évre, vagy kiköltözöl. De minden évben van szerződéskötési díj. Ennek összege is ügynökségfüggő. Én minden évben 90 fontot fizetek. (ez sem jár vissza)
Amiről te írsz a 6 heti előleg.. nos ez nem igaz. Ha szobát bérelsz akkor is csak 2-4 heti előleget szoktak kérni.
Ha van leinformálható munkád, és mondjuk kint dolgozol már X hónapja, és akkor döntesz úgy, hogy lakást bérelsz, akkor szoktak elkérni másfél- 2-3 havi előleget. (én másfél havi előleget fizettem) Az előleg a távozásnál ha minden rendben van a lakással, akkor visszajár.
ma 21:11
Hát akkor ez is ügynökségfüggő mert mi voltunk már háromszor is akik vállalták a garanciát, és egyikünk se keresett akkor évi 30 ezer fontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!