Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlőnek a szoba megnézéseko...

Albérlőnek a szoba megnézésekor találkoznia kell a lakótárssal?

Figyelt kérdés

Van egy két szobás lakásom, megürül az egyik szobája, keresnék rá albérlőt. Az a gond, hogy a leendő lakótárs elég sokat dolgozik, nem mindig van otthon, így elég ritkán tudom úgy megmutatni a szobát, hogy az érdeklődő találkozzon a másik emberrel (őt egyébként nem zavarja, bárki veszi ki).

Szerintetek ez nagyon gáz így, inkább valahogy egyeztessem, hogy mindenkinek jó legyen a találkozó? Mert nem szeretném sokáig húzni és mivel elég gyorsan mennek az albérletek, jó esetben kiadhatnám 1-2 hét alatt...

2015. márc. 12. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinek jobb,ha találkozik másikkal! Mi van ha nem tetszik? Később kidobod? Nem egyértelműbb,ha előre szólok,hogy nem kell ez vagy az a pofa,etnikum,vagy nem akarom azt a csajt,mert kicsi a csöcse?
2015. márc. 12. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell találkozniuk, majd ha kiveszi a szobát, úgyis összefutnak majd. Én amikor szobát béreltem, sosem találkoztam a többi lakókkal csak amikor már beköltöztem.
2015. márc. 12. 21:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem KELL, te vagy a tulaj. Ő egy szobát bérel, semmi köze a másikhoz.

A gyakorlatban viszont nagyon jó lenne, ha látnák egymást, mert ha nagyon unszimpatikusak egymásnak, abból csak gond lesz.

2015. márc. 12. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem KELL, de CÉLSZERŰ!
2015. márc. 12. 21:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Persze, szerintem is célszerű, csak most nincs sok időm Budapesten (vidéken élek) és a múltkor, mikor albérlőt kerestem, épp amiatt húzódott nagyon sokat, hogy a másik lakó túlórázott/nyaralt/akármizett és nagyon nehéz volt az egyeztetés, ami egy hét alatt meglehetett volna, valami 3 hét volt...Tudom, hogy nem ideális így, de az időm nekem is pénz. :(

Köszönöm a válaszokat!

2015. márc. 13. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Megoldás: megnézi a szobát a lakótárs nélkül, ha tetszik neki, lefoglalózza, aztán beköltözés előtt (minél hamarabb) találkozik a lakótárssal (ők egyeztetnek, ott neked már nincs dolgod). Ha látják, hogy képtelenek lennének együtt élni, visszaadod a pénzt, és keresel mást. Nem nagyon fog pattogni, mert már nálad van a pénz, de azért ha óriás baj van, akkor az még időben kiderül.
2015. márc. 13. 20:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem érdekli őt, hát akkor add ki annak akinek akarod. Én is laktam úgy, hogy először azt se tudtam kikkel lakok, nem volt idő összeismerkedni sem, meg később is ritkán találkoztunk, mert mindenki dolgozott, tanult.

Engem lehet érdekelne ki lakik majd mellettem, de alapvetően valami utolsó cigánynak senki nem adja ki a lakást, és amúgy is lakva ismerni meg az embert.

2015. márc. 13. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!