Az albérlő nem fizette ki a rezsit, de már kiköltözött, mit tehetek?
Figyelt kérdés
A patkány albérlőm fogta magát és kiköltözött a házból, mondván neki olyan ház kell ami gázfűtéses, a miénkbe kandalló volt, most meg fennmaradt pár havi rezsivel, vittem neki a csekkeket és lerázott, nincs se időm, se pénzem ilyen bírósági hercehurcákra.2015. márc. 12. 14:42
1/10 anonim válasza:
Ezért szoktak kauciót kérni, illetve havonta ellenőrizni a rezsibefizetést.
2/10 anonim válasza:
Lenyeled és kifizeted. Legközelebb pedig te fogod a rezsit fizetni az elkért pénzből.
3/10 anonim válasza:
Szerintem te is tudod a választ: ha volt szerződés, akkor bíróság, ha nem, akkor így jártál.
4/10 A kérdező kommentje:
Volt szerződés, már az adóbevallás is megvan utánuk,, de januárba nem fizettek meg februárba, februárba bejelentette hogy következő hétvégén költözik, és eltűnt, egy helyen dolgozunk, nyujtottam neki a csekket és kijelentette hogy nem fizeti ki. Aézrt köszönöm a válaszokat.
2015. márc. 12. 15:01
5/10 anonim válasza:
A területileg illetékes Bíróságon fizetési meghagyást nyújtasz be. Ha nem él ellentmondással, akkor végrehajtják, ha igen - akkor tárgyalás.
A leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás.
6/10 anonim válasza:
Annyit tehetsz, hogy tanulsz belőle. Semmit nem szabad az albérlőkre bízni, és előre fizettetni mindent.
7/10 anonim válasza:
Azt hogy be fizeted mert ha ki kötik még rosszabbul jársz. Nekem 90 ezrem bánta 10 éve.
8/10 A kérdező kommentje:
Fizetési meghagyásról még nem hallottam, de megpróbáljuk majd, sajnos muszáj kifizetni.
2015. márc. 12. 16:16
9/10 anonim válasza:
És még a bérbeadó a gonosz,mert előre kéri a pénzt,meg nem engedi a bejelentést.Pont az ilyen gerinctelen,csótányok miatt van.Tisztelet a kivételeknek.De egy albérlő se csodálkozzon,ha a tulaj bizalmatlan.
10/10 A kérdező kommentje:
A baj az ,hogy rendszeresen arra hivatkozott, hogy nincs pénze, majd mondta, hogy várjuk meg a fizetését, addig kiköltözött, most megvártuk, és nem hajlandó fizetni. A pénztárcájába én nem nézhetek bele.Kíváncsi vagyok, kinek milyen tapasztalata van a témával kapcsolatban.
2015. márc. 12. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!