Vidékről költöznék fel Pestre! Érdemes valakivel társulni és ketten bérelni lakást! Hol találok erre jelentkező egyént?
40-es rendes, független F vagyok. Arra a következtetésre jutottam, hogy ha 2 fő vesz ki egy 2 szobás lakást, akkor jobban jár vagy pedig ugyanott van árban, mintha egyedül venne ki szobát!
Ha egyedül veszek ki szobát, akkor eleve már pl. egy 2-3 szobás lakásban laknak,ott "én" vagyok az új..stb.
Ezzel szemben ha egy üres lakást veszünk ki ketten, akkor már más a helyzet. Nincs igazam?
Az árak: 1 szoba, rezsivel együtt, kb.55 ezer Ft.
Míg egy 2 szobás lakás bérlése, (itt egy átlagost írok):80 ezer+40 ezer Ft rezsi.
Így ha lakást bérelnék valakivel, akkor fejenként 60 ezerből kijönne! Van jelentkező? Nekem tökmindegy ki, csak rendes, korrekt legyen és vidékről ha szabadulni akar, összefoghatunk!
Rezsit minden tárgyhó után kell fizetni!
Tehát, ha az illető példánál maradunk,legyen 80 ezer a lakbér+80 ezer a kaucio, de legyen boldog a kiadó, mondjuk, legyen 120 ezer a kaucio. :-)
Így beköltözéskor fizetendő: lakbér,és kaucio=200 ezer Ft. Ami feleződik! Tehát 100 ezerrrel el lehet indulni.
Melyik bérlő nem adná ki a lakást, ha megjelek előtte,jóképűen, rendesen, vidáman és 200 ezer Ft-ot lobogtatok készpénzben a szeme előtt? Persze utalással fizetnénk, hogy nyoma legyen és csak szerződés aláírása után, 2 tanu mellett.
Utána mint már írtam, minden hónapban fejenként összesen 60 ezer Ft és kész!
Ha szobát vennék ki, nagyjából ugyanennyi lenne, beugrónak a tárgyhavi lakbér és kaucio= 100 ezer Ft.
...és azért így külön ketten bérelni egy koplett lakást csak másabb!
"ott "én" vagyok az új"
és ez mit számít? Ugyan úgy fizetsz, így ugyan azok a jogaid mint a többieknek. Ennyi.
3-nak. Nagy túrót nekik! Igaz gyakorlatlan és vidéki vagyok, még soha nem is voltam albérletben!
De, ha 200 ezer Ft nem elég neki,attól, aki 10 éve egy munkahelyen dolgozik,nem iszik, nem cigarettázik,rendes, akkor adja ki pesti hétpróbás,cigarettás, bulizós,iszákosokak és punktum!
Akkor elég rosszul működik! Ezért kerül sok tulajdonos nehéz helyzetbe!
Van, aki mondjuk odaadja a 160 ezer Ft-os kauciot,viszont lehet viszi a barátnőjét vagy 1-2 gyereket. Cigarettáznak, dorbézolnak,lelakják a lakást....lehet később még a rezsi vagy a lakbér fizetését is húzzák...stb. Lásd, pesti csibészek.
Én meg pl. 40 ezerrel kevesebb kauciot adnék, de mégis nekem érdemes kiadnia, mert csendes,rendes, leinformálható vagyok.
Egyszerűen ha nem tud differenciálni,mérlegelni a tulajdonos, akkor magára vessen!
"de mégis nekem érdemes kiadnia, mert csendes,rendes, leinformálható vagyok"
Ezt hogy érted? Honnan tudná előre, hogy te milyen vagy?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Sokan itt is és másutt is, próbálják nekem megmagyarázni, hogyan is működik ez!
Lehet, hogy vidéki vagyok,de én egyszerűen mindenféle papír nélkül pénzt nem adnék oda egy lakáskiadónak, tulajnak!
Sokan meg akarnak győzni, hogy ez így működik itt Budapesten, hogy kézbe odaadom a lakbért és a rezsi díjat, papír nélkül!
Kérdem én, utána, hogy bizonyítanék bármit is, hogy odaadtam: X összeget a tulajnak?
Egyszerűen, szerződés és papír nélkül nem vagyok hajlandó pénzt odaadni!!
Akkor inkább oda megyek,ahol papírt adnak az albérletről,pénzről!
Nem kell nekem,hogy bejelentsen, csak mégis valami legyen a kezemben,hogy átadtam a pénzt!
Ha ilyet nem ad,szóba sem állok ilyennel,oda megyek,ahol adnak papírt!
Nincs igazam?
"Egyszerűen, szerződés és papír nélkül nem vagyok hajlandó pénzt odaadni!!"
De miért kellene papír nélkül adni? Írjatok egy átvételi elismervényt és kész.
Nálunk úgy működik, hogy adószámot kértem és számlát adok. Más meg átvételit ír. Megint más meg teljesen feketén csinálja az egészet.
Sajnos a szar jogi szabályozás miatt őket is megértem.
Ha a bérlő nem fizet és menni sem akar, akkor macera kitenni, ha van a kezében egy szerződés. Ha meg nincs semmi papírja, akkor a nincs miről beszélni.
Meg persze sokan csak a 16% (+14% ha annyi) megspórolása miatt nem papíroznak.
Nincs "így működik", mindenki másképp csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!