Akik Debrecenben laknak azok szeretnek ott élni? Mi a véleményük a városról?
Szerintem vidéken az egyik legjobb hely!
Fel kell fedezni, van ott minden.
Parasztok, idióták, sznobok, bunkók meg mindenhol vannak a világon!...
van ott sok erős és éhes és kielégíthetetlen ember és túl kevés aki ezeknek dolgozzon
no, demost a rabszolgák elhúztak Londonba, ezek akik maradtak derecenben, a nagy házaikat akár le is dózerolhatják, semmiot se ér már, ha nincsen plesz, aki alájuk dolgozik.
olyan mint egy üredékekkel teli halott váz, olyan a város, és megérdemli a sorsát
ja és a haramiák és a pandúrok, akik abból éltek, hogy vándorokat fogtak maguknak, de már nincsen senki aki messzirők jött és kifoszthatnák
Hú, neked valami szocio-debreceno-fóbiád van egyeske-hármaska-négyeske-hatoska-heteske, amikor ennyire be vagy lőve. Ezek a vízióid, vagy hétköznapi tapasztalások, amit eddig megosztottál velünk?
Amúgy egy civis város, nyakas kálvinista cívisekkel. Kicsit önzők, kicsit sem segítenek sávváltáskor. A Plázában és a Fórumban sok a plázacica és kevés a valódi kereskedő.
De amúgy élhető város, élhető méretekkel. Nem kell 2 órát utaznod, míg átérsz a város túlsó végére. Minden van elérhető közelségben. Mindenhez hozzá tudsz jutni.
Én Debrecenben dolgozom és Debrecen-Józsán lakom. Józsa falusias környezet, mindenki ismer mindenkit. Szeretek itt élni. De tudom, hogy vannak sokkal kedvesebb barátságosabb városok és falvak, segítőkészebb népekkel...
Kár volt lepontozni az utolsót, sok igazságot írt. Én cívis vagyok, törzs debreceni, a belvárosban nőttem fel, tényleg alapvetően önzőek az emberek, kissé befele fordulók, nehezen fogadnak be bárkit. Teljesen mások, mint a Dunántúliak.
Ma már a városban élők több, mint fele nem cívis, a népesség több, mint a kétszerese, mint az ötvenes-hatvanas években volt. Ők már csak kritizálni tudnak, mint a 43 %-os, utálják a várost, csak azt nem értem, akkor miért jönnek ide?
Egyébként élhető, minden elérhető közelségben van. A sávváltás is igaz, de csak az utóbbi 20 évben, 30-40 évvel ezelőtt szuper jó volt a közlekedési morál. Józsa akkoriban önálló kicsi falucska volt, később csatolták Debrecenhez. Viszont oda ellég nehéz eljutni, legalábbis én néhányszor járok arra, de elég sokszor be van dugulva a Böszörményi környéke.
Sokak szerint Debrecen egy nagy falu:)
Régen volt két jégpálya (a Csónakázótó és a műjégpálya), és a város apraja-nagyja ott siklott telente. Volt sok program a Stadionban, nekünk úgy jó volt. Ma már két jégcsarnokunk van (a múkorisoknak és a jéghokisoknak, ) a korcsolyázni vágyók nagy része ezt már nem tudja megfizetni, de egyébként is csak néhány órára lehet használni amatőröknek. A stadionban az új elitnek van helye, az egyszerű emberek kevésbé tudják élvezni áldásait.
Híres múzeumunkból elvitték a Munkácsy-trilógia harmadik darabját, mert a stadionépítés és a jégcsarnok építése miatt ilyen "huszadrangú" dologra nincs pénze a városnak(:
Már csak a múlt tart itt, az emlékek, de ha fiatal lennék, messzire elkerülném(:
Az Erdélyből idetelepülteknek és a fatornyos falvaikból idekerülőknek talán talán egy ideig még tetszik, de a régi cívisek lassan kihalnak. A fiatalok, az ambíciózus emberek pedig lassan mind elmennek innen Budapestre, Sopronba, vagy külföldre(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!