Nem kaptam albérleti szerződést (? )
Kivettem egy albérletet, melyhez készítettünk a főbérlővel egy szerződést (ki is töltöttük), de a szerződés maga, csak 1 példányban készült el, mely a főbérlőnél van.
(Viszont szívességi lakáshasználatra szóló "szerződést" is készítettünk (ezt 2 példányban), melyben ugye az van kikötve, hogy lakbért nem fizetünk neki.)
Lehet-e ebből valami problémám, vagy ha szeretném felmondani az albérletet, akkor érvényes-e az 1 példányos szerződés is? Vagy hova tudnék fordulni akár segítségért?
Olyan szertödés, amit nem tudsz bizonyítani, nem lehet érvényes.
Ebben az esetben a föbérlönek lehet elönye belöle, ha neki úgy elönyösebb, te nem tudsz arra hivatkozni, mert símán letagadja.
A szivességi lakáshasználattal meg igencsak megütheted a bokádat. RÁD nézve csak ez a szerzödés van érvényben, a másik nem.
Értem. A szívességi lakáshasználati szerződés jelenleg ki van töltve a főbérlő és én (az albérlő) aláírtuk, viszont csak 1 tanú van. A másik majd a napokban fogja ellenjegyezni (ami tudomásom szerint érvénytelen (ebben az esetben)). Az én meglátásom az, hogy a jelenlegi szívességi lakáshasználati szerződés érvénytelen.
Jól látom a dolgokat? :)
Így az IS érvénytelen, és az is marad, mert mindenkinek egyszerre kellene aláírnia.
Ettöl függetlenül a másik - hiába lenne esetleg formailag érvényes - még nem ér neked smemit, mert nincs a kezedben egy példánya.
A helyedben nagyon meggondolnám, hogy maradjak-e itt, mert neked semmi sincs a kezedben, ami jogokat adna a lakás használatára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!