Albérlők laknak a házamban és felmondtam az albérleti
szerződést, egy éve már, de nem hajlandóak elmenni, a
rendőrség nem rakja ki őket a bíróságra küldtek, mit
tudnék tenni, hogy eltakarodjanak?
Figyelt kérdés
Az albérlők egy éve már bent laknak régen alá íratott velem egy adásvételit, beteg volt a szemem és nem láttam tisztán mit írok alá. azt mondta csak engedély, hogy építeni tudjon, fontos hogy az adásvételin nincs ügyvédi pecsét, csak alá van írva, utána meg két tanúval aláíratta ott sem voltam. Most meg abba kapaszkodik, hogy nekem kifizettet egy csomó pénzt, de nem így van. Azt mondták nekem az a papír így semmit nem ér. De mégsem tudom kirakni őket, elakarnám adni de így senki nem akarja meg venni. Birósságra küldtek elmentem ügyvédhez az kiküldött egy levelet, hogy hagyják el az ingatlant és azon kívül semmit nem csinált, mikor rákérdeztem, hogy miért nem pereli be őket vagy miért nem lép valamit az volt a válasz, hogy ő most mit csináljon.? Szóval semmit nem csinált és jókora összeget ki fizettem. Mit tudnék tenni? Már kiköttetem a villanyt, de akkor sem mentek el, a vizet nem engedik kiköttetni, mert nem az én nevemen van a víz, hiába mutattam, hogy enyém a ház, egy halott nő nevén van. Ezt sem értem akkor miért nem lehet? Miért nem rakhatom ki a saját házamból?
2014. márc. 25. 07:28
1/10 anonim válasza:
Kriszti,
a jogi út borzalmas,a hatóságok nem segítenek,
-ha hatásos ,gyors megoldást szeretnél ,keress meg egy erős embert (esetleg az ügyvéd barátod tud ilyeneket) és ők pikk-pakk elfogják a drága kis albérlőidet rendezni,
-okosan csináljátok,hogy később se legyen bajotok ebből ...
Rossz ügyvédet választottál,valószínüleg nem ért hozzá.Sajnos fel kell készülnöd arra hogy lehet hogy két pert kell indítanod.A lakás kiürítése miatt,meg ha bepróbálkoznak a szerződéssel azt is meg kell támadnod.
De a linkelt oldalon pontosabb tanácsot kapsz és ráadásul,hozzáértő ügyvédet tudnak ajánlani.
2014. márc. 25. 08:26
3/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam már 2 erős ismerőssel kimentem, de nem hatott semmit,meglátta a csávót, és annyit mondott az ilyennel ne kezdjek ki. az albérlőm sem kutya, ha érted, ért a zsaroláshoz, meg a kibúvókat.
2014. márc. 25. 08:28
4/10 anonim válasza:
ha más nevén van a ház még, akkor el sem adhattad.....rakassál be szűkítőt talán azt lehet.
aztán normális ügyvéd és perelni
2014. márc. 25. 08:28
5/10 Józsi21 válasza:
Első!Ennek a lakásnak a kiürítése lesz az egyszerűbb,mert ha egy éve fel lettek szólítva a lakás elhagyására,akkor a türelmi idő letelte után ök már önkényes lakásfoglalók,amit a bíróság gyorsan lerendez.A gond az adásvételivel lesz.
2014. márc. 25. 08:31
6/10 A kérdező kommentje:
A ház teljes mértékben az enyém! Az adásvételivel csak a pénz összeget tudnák rajtam követelni, de a házat nem tudnák a nevükre íratni hiába van nekik egy darab papiruk. Az ügyvéd azt mondta nekem, hogy már a tanúknál belebuknának, mert a 2 tanú nem ismerne fel engem akkor hogyan lehettem ott a 2 tanúval? Meg biztos alibim van, mert azt mondja, hogy kimentem a pénzért és ezt a tanúi is tudják bizonyítani, de nem is láttak azok a bizonyos tanúk. Úgyhogy nem tehetnének semmit nem követelhetnek semmit sem.
2014. márc. 25. 08:39
7/10 anonim válasza:
Kezd el felújítani a házat! Vidd el az ablakokat, az ajtókat, szereld le a csapot, stb...
Ehhez jogod van, ha a tied az ingatlan.
2014. márc. 25. 08:46
8/10 Józsi21 válasza:
A komment első részét nem értem!Rajtad milyen pénzt követelhetnek?
Amúgy belegondolva lehet hogy egyszerübben is meg lehet oldani,HOZZÁÉRTŐ ügyvéddel lakáskiürítési pert indítani,ha az adásvételivel takaróznak az csak nekik rossz,mert rajtuk lesz a bizonyítási teher!Még most is azt tudom mondani,keress egy ügyvédet,aki relevánsabb tanácsot tud adni,jobban átlátja az ügyedet mint mi!
2014. márc. 25. 08:50
9/10 A kérdező kommentje:
Az adásvételiben az áll, a bérlő elmondása szerint, hogy ö megvette tőlem és adott 800 ezer Ft ott nekem, és az aláírásommal elismertem, nem is láttam azt a papírt.
2014. márc. 25. 08:58
10/10 anonim válasza:
A kérdésben még azt írod, alártad csak rossz volt a szemed. Most meg azt mondod, h nem is láttad azt a papírt. Most akkor mi van, aláírtál vmit vagy nem?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!