Az albérlő nem fizeti a rezsit, ezért el lehet-e zárni a
vizet és ki lehet-e kapcsolni az áramot?
jog szabályok szerint a vizet csak szûkiteni lehet az áramot ki kapcsolhatod ha bérli és nem fizet rendôrök ell el tudod vinni
vagy egy két kidobót megkérsz szerintem az is megteszi...
2014. nov. 29. 08:46
2/19 Némethné Ágnes válasza:
Mi ugyan ìgy jártunk.Panelban vizet nem tudsz elzáratni mert egy hálózat csak családiban.A villanyt kiköttedheted de majd újra kapcsolásnál fizetni kell érte, hogx vissza kapcsoltasd.Mivel új órát fogsz kapni.Rendőrökkel kb.semmit nem érsz mivel kilakoltatási monatórium van meg a jogszabály mindenhogyan őket védi.Ha nincs közjegyzővel hitelesítve nem ér semmit a szerződés.Akkor jársz csak jól ha egy szobát saját használatra fent tartasz mert akkor bármikor bemehetsz engedély nélkül.Egyébként meg magánlaksértést követsz el.Kidobó emberekkel megteheted csak vigyázz mert ha kihívják a rendőröket téged vesznek elő.Sajnos a magyar jogszabály szerint hiába vagy tulajdonos a törvény nekik kedvez.
2014. nov. 29. 10:10
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen . Elszomorító.Sajnos tönkre tették a kazánt és még nem is fizetnek. Hogyan lehet a pénzt behajtani?
mikor ki addtad albèrletbe a lakást nem csinnáltál szerzôdést amelyben a károt meg kell fizetni?
mert ha nem hideg vizet ihatszrá
kivéve ha van rá bizonyitékod arra hogy tönkre teték!
2014. nov. 29. 19:10
5/19 levis56 válasza:
Adózol az albérleti díj után? Mert ha nem nemigen ugrálhatsz,a kazán meg ha te használod akkor is tönkremehet, azt nem lehet előre látni lehet egy régi vacak volt.
2014. nov. 30. 08:29
6/19 A kérdező kommentje:
Használói szerződés van , nem albérlet, a kazánban meg (utólag tudtam meg)gumiszalagot és bútorlapokat égettek.
7/19 Ardienn válasza:
Máskor. .. közüzemet át kell íratni a bérlőre/ használóra.Mindet. Ennek 2 előnye van: ha tartozás csinál, akkor ő nevén van a tartozás, előbb utóbb a szolgáltató lekapcsolja. Másik előny: bár nincs bérleti díj, de ha kézbe kapod a rezsit, hogy befizesd, az is bevetelnek számít!!! Adóköteles- mehlehetosen hülye szabaly. Javaslom mielőbb "egyezz" meg a kikoltozesrol, mert ha valami miatt ki vagy lekötik a közüzemet, és ő megbuheralja az órákat, ami a te neveden van.... irtó nagy szívás, azért Te felelsz. És meg egy tipp: máskor közjegyző előtt kell aláírni a szerződést, mert pereskedés nélkül ki lehet tenni a lakásból a bentlakot.
2014. nov. 30. 09:34
8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő választ.Üdv.
csináltathatsz felújjitást is és elviszed az ablakokat.
2014. dec. 2. 12:50
sajnos én is jártam így, és viszonylag szerencsém volt, mert elég volt csak megfenyegetnem a bérlőmet, hogy ha nem költözik ki, azonnal kikapcsoltatom az áramot, és ezt bár a jogszabályok elvileg nem engednék, mégis megtettem volna, mert mit tesz, beperel? hát tegye, de addig is kiköltözött legalább, nekem pedig lesz azonnal viszontkeresetem ellene az elmaradt rezsidíjak értékében, amit majd beszámítandó követelésként nyújtok be ugyanott, ahová ő fordulna.... de persze nem fordult sehová, mert eszében nem volt pereskedni, csak fizetni nem tudott, és kiköltözni sem akart, a per pedig önmagában nem oldotta volna meg a lakhatási problémáját.
szóval elegendő volt kilátásba helyezni a szolgáltatás kikapcsolását, már költözött is, hiszen mire ment volna áram nélkül?
2014. dec. 2. 20:29
Kapcsolódó kérdések: