Kiadhatom-e az ingatlanomat ha nem tehermentes?
Tulajdonjog-fenntartással adásvételi szerződés köttetett.
A foglalót kifizette a vevő, de nem kapott elég hitelt,
ezért most perben követeli vissza a foglalót.
Perfeljegyzés esetén kiadhatom bérbe?
Számomra is így logikus és ezt is mondta az egyik ügyvéd, de a másik szerint nem.
Köszi a válaszokat.
Miért van per a foglaló miatt?
Az azért foglaló, mert nem jár vissza, ha eláll a vásárlástól.
Vagy ő kifizette volna másképp, nem hitelből és te álltál el az adásvételtől?
Szerintem mivel te vagy a tulajdonos, ezért te rendelkezel az ingatlan felett.
Az ügyvéd írt rossz szerződést.
A szerződésben szerepel egy fizetési határidő, de az nem került bele a szerződésbe, hogy nem fizetés esetén törlődik a vevő a tulajdoni lapról és emiatt nem tudom eladni az ingatlant.
szerintem nonszensz, hogy nemfizetés esetén nem törlik autómatikusan a "vevőt" a széljegyzetről.
Tényleg csak a peres út marad?
A 10% foglalót fizette ki, amikor adásvételi szerződést kötöttünk, egy hónap múlva derült ki hogy a vételárhátralékot nem tudja kifizetni, mert nem hitelképes. De ezt nem nyilatkozta le, helyette visszakérte a foglalót és azóta be is perelt.
nem értem miért nem adhatom el az ingatlanom, ha ő úgysem akarja megvenni. A foglaló szerintem se jár neki vissza, de akkor milyen jogon korlátoz engem??
A foglalóból közvetítőt, ügyvédet stb fizettem, ez nekem se volt így buli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!