Amikor albérletbe mentetek újítgattatok/javítgattatok? (festés, vagy bármi)
Azért írok ebbe a csoport, mert biztos sok család van albérletben, vagy volt már albérletben.
Személy szerint fölöslegesnek tartom a javítgatást, mert az hogy tulajdonképpen másnak újítsuk fel, teljesen felesleges.
De vannak akik azonnal festést, szekrényjavítást, mindent csinálnak, csak hogy lakhatóbb legyen.
alap h rendben tartom a lakást ahol élek és nem lakom le
ha elromlik valami akkor megjavítom
ha kell kifestek ....
Írtam egy jó hosszú választ, de persze nem küldte el. Zanzásítva. Amikor mi odaköltöztünk, vittünk pár dolgot, de nem festettünk, mert ki volt festve, fel volt ujítva, legalábbis fogjuk rá. Eltelt 6 év, most újítottuk fel, sokkal jobb így.
Beköltözés előtt mi mondtuk, hogy pl a törött zuhanytálcát lesz kedves kicseréltetni, de más nem nagyon lett javítva, a kisebbet meg a férjem is meg tudja csinálni. Most kisebb javítás az is, hogy ne lógjon a konnektor a falból, de mégis a te érdeked, hogy meg legyen javítva.
mi frissen felújítva kifestve vettem ki a lakást
szal most 2 év után kifestettem mert a gyerekek összekenték
ha valami elromlik szólok a tulajnak és megoldjuk ....
am üres lakást vettem ki mert berendezésem volt
Alapvetően beköltözésnél ezt illik megbeszélni a tulajjal. Én maximum úgy csinálnám, hogy kifestek, de akkor cserébe állja az anyagköltséget, így ő is jobban jár mintha szakembert hívna, meg én is jól járok.
De én alapvetően olyan helyet néznék ami elér egy bizonyos igényszintet.
laktam már olyan lakásban, ami olyan állapotban volt, hogy a szentlélek tartotta össze. a tulaj valószínűleg le se szarta, meg arra várt, majd a lakók alatt tönkremegy valami, és megjavíttatja velük. hát mi szépen közöltük vele, hogy egyrészt lakhatásra alkalmas állapotokat biztosítson, másrészt amíg rendeltetésszerűen használjuk, és úgy romlik el, nem fizetünk. neki nem tetszett, el is költöztünk.
volt olyan lakás, ahol előre szólt a főbérlő, hogy ha javítunk valamit, ami nem a mi hibánk, levonjuk a lakbérből, és így is tettük. ő nagyon korrekt volt.
a mostani albérlet elég fura. teljesen jól be van rendezve, frissen festettek, csempéztek, új bútorok, új hűtő stb. viszont "cserébe" úgy vannak vele, hogy ha elromlik bármi is, ők nem segítenek semmit. nemrég elromlott a mosógép (nagyon öreg, és a szerelő szerint is a korából fakadt a hiba). kapásból 15ezer ft, muszáj volt kifizetnem, mert nincs akkora ruhatáram, hogy megengedhessem, hogy nem mosok :D a főbérlőék meg kijelentették, hogy már itt lakunk 1 éve, innentől kezdve ez a mi dolgunk. ha beköltözés után 2 héttel romlott volna el valami, megértenék, de így már nem. ergo szerintük hiába használjuk rendeltetésszerűen, akkor is a mi hibánk, és mi javíttassuk meg az Ő berendezéseiket. de hát ez van, amúgy meg nagyon kedvesek, rendesek, szóval ezt a békát lenyeljük, és annyi.
Egy albérlőnek nem sok köze van más adózásához !!!
Sőt láttam én már szépen kalákában összegányolt festést ......
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!