Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek kell biztosítani a co...

Kinek kell biztosítani a co jelzőt?

Figyelt kérdés
A szénmonoxid jelzőt kinek kell biztosítania albérlet esetén? És egyéb fűtési berendezések biztonságos működését? Gondolok itt még konvektor, fali vízmelegítő, stb. Van erre valami hivatalos szabályzat valahol? Rongálás esetén egyértelmű, hogy aki okozta a kárt, de normális esetben kinek?
2014. okt. 9. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Konvektor, stb egyértelműen a lakás tartozéka. A CO mérő nem alapfelszereltség.
2014. okt. 9. 23:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel csak a közintézményekben és a szállodákban kötelező a szénmonoxid jelző, így ha igényled, akkor neked kell venned. Nem egy nagy összeg. A szénmonoxid jelző viszont nem helyettesíti a fűtőberendezések karbantartását, ez jobb esetben a tulaj kötelessége és költsége.
2014. okt. 10. 19:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A tulaj ablakot, ajtót cserélt, a nyáron. A jelzőkészülék 12 ezres volt. Muszáj volt vennem a fűtés miatt. Nekem ez mondjuk nagy összeg, de ez van. Amúgy a tulaj semmit sem csinál, se a csapokat, se a költözés másnapján leszakadt redőnyt, se a fürdőt. Szólok, jön, átveszi a pénzt, írja, de átláthatatlanul, és megy is. Annyiban jó, hogy hiába van kulcsa, nem én adtam, nem jön be, csak ha szólok neki.
2014. okt. 27. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!