Nem enged a tulaj bejelentkezni tartózkodási hellyel sem, mert "a bank nem engedi". Ez az új szöveg?
Szept. közepén jár le a határozott időre kötött szerződésünk, és elköltöznénk egy másik kerületbe. Jelenleg ide be vagyunk jelentkezve, a tulaj nagyon normális.
Most keresünk már-már kétségbeesetten új helyet munkahelyváltás miatt. Vannak szuper lakások, de már másodjára kapjuk azt, hogy nem fog engedni bejegyeztetni magunkat tartózkodási hellyel, mivel hitellel terhelt a lakás, és a bank nem engedi. Mégis miért nem? Hogy jön ide a bank? Neki aztán oly mindegy lehet, hogy lakik-e ott valaki, ha ki van fizetve a törlesztő. Gondolom a bérleti díj nagy része ezt fedezi.
A tulajnak ebből elvileg semmi hátránya nincs, Nekünk viszont megkönnyítené kicsit az életünket, mivel egy másik városban van állandó lakcímünk. Nem is állandó címet szeretnénk Bp-en, hanem tart.helyet! ALapvető kötelesség, hogy be legyünk jelentve valahova, minimum tart.hellyel, nem?
Létezik ilyen tényleg a bankok részéről? Vagy ez is csak valami kamu, és inkább keressünk tovább? Attól fél a tulaj, hogy nem tud kirakni minket tart.hellyel? :D Könyörgöm....
"Attól fél a tulaj, hogy nem tud kirakni minket tart.hellyel? "
Pontosan. Tulajként több millió forintot bukhat, mert 1 évig nem tud titeket kirakni.
Ez oké, de ha belegondolsz, tart.hely nélkül is igen nehéz kirakni bárkit is. Nagyon védik a jogszabályok a bérlőket.
Még állandó lakcímmel sem keletkezik tulajdonjog, semmi joga nincs ottlakni, ha nem fizet. Kirakni nagyon nehéz egy lakásból a lakókat. Annyi ilyen kérdés van csak itt a gyk-en. Tarthellyel sem nem könnyebb, se nem nehezebb az élet.
Ide engedték nekünk a bejelentkezést tart.hellyel, de sajnos macerás lenne, ha maradnánk. Nem szívesen megyünk. Viszont micsoda csoda, "ki tud rakni" minket, hiába van ide szóló lakcímkártyánk.
A dolog ott problémádzik, hogy a hülyék és nemfizető problémás albérlők miatt szívnak azok, akik meg normálisan tudnák kihasználi az albérlet nyújtotta lehetőségeket!!
A hitelszerződésben benne van , csak a bank engedélyével adhatja ki megfelelő kaució letét után amit az albisok nem tudnak biztosítani :)))
Csak sajnos a sok okos nem veszi manapság figyelembe a bankok szerződéseit , pedig a jegyző jó esetben szájbarágósan elmondta . Egyébként ha van szerződés bejelentkezhetsz, ha nincsen akkor pedig nem . egyébként vannak spéci cégek akik hamar ki tudnak rakni , akinek több pénze van ügyvédre , verőlegényre annak van igaza !
A lakáshitel-szerződést nem látom nyilván, mivel nem a mi dolgunk.
Jelenleg van hivatalosan, közjegyző által ellenjegyzett szerződésünk. Olvastam a jogtárat, láttam azt a jogszabályt, hogy a szerződéssel már kérhetek tarthely bejegyzést. Viszont ha a "bank nem engedélyezi a szerződésben"? Elég érdekes.
Mi nem "ragaszkodunk" a tulaj lakásához, nekünk budapesti tartózkodási hely kell. Ennyi.
Tényleg benne van a hitel szerződésben, hogy sem eladni, sem kiadni, sem elidegeníteni nem lehet a bank engedélye nélkül, különben felmondhatják a szerződést.
Én is laktam pár albérletben, nem volt mindenhol "alapvető kötelesség" a bejelentkezés...
Mi nem tulajdonjogot kérünk. Tart.hellyel ilyen nem keletkezik. A bérleti díjjal vesszük meg a lakáshasználatot, és semmi több. Nincs köze az elidegenítéshez.
Néhány nap múlva lejár az itteni szerződésünk, de még mindig nem találtam megfelelő lakást, ahova be is jelentenek.
Egyébként semmi közöd más banki - tulajdoni dolgaihoz !!
Ha nem tetszik vegyél magadnak , és ott okoskodhatsz !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!