Az oké, ha a tulaj bejön és leszedi a gyümölcsöt?
Kertes házat (ill. annak 2/3-át) bérelünk (1/3-ot egy másik lakó) a párommal.
Gyümölcsfák is vannak a kertben, és míg oda voltunk egy hétig, kiderült, hogy a tulajék bejöttek és leszedték a barackot.
Engem ez eléggé felbosszantott, mert semmit nem csinálnak a kertben (de tényleg, így ahogy mondom), én viszont a bérlést úgy értelmezem, hogy arra az időre mi használunk mindent. Az egyetlen, ami nagyon bosszant, hogy a szerződésben nem figyeltem erre, mert átolvastam, és ott csak azt részletezi, milyen és mekkora az ingatlan.
Ilyenkor ha a kert nincs külön megemlítve, akkor ott azt csinálnak, amit akarnak?
Megjegyzem, egy darab fa, elég szarrágásnak tartom a dolgot, de a bejárkálást meg abszolút nem veszem jónéven.
Nem is tudom, miért nem figyeltem erre jobban oda, mert már korábban is jártam úgy, hogy a tulaj bejárkált a kertbe, mert "ő azt nem adta ki, csak a házat" - más kérdés, hogy kert nélkül az állataim miatt ki sem vettem volna.
1. Az szedi le, aki gondozza a kertet a szerződés szerint.
2. Ha se ti sem a tulaj nem gondozza (pl fűnyírás), akkor a tulajt illeti meg, amennyiben csak a házat bérlitek a szerződés szerint.
3. Ha a teljes ingatlanra szól a bérlés, akkor tiétek.
4. Ha csak a lakórészt bérlitek, akkor akár naponta szervezhet bulikat is a kertbe, működtethet autószeleő műhelyt, vagy veteményezhet is és bejárhat.
Mi nyírjuk a füvet és gyomlálunk, stb. A szerződés fura, mert mi (nyilván) a házra és a kertre értettük, de átböngészve a szerződést, feltűnt, hogy a kertet nem említi sehol, csak az ingatlant. (Ingatlan = maga a ház?) Abban is megállapodtunk, hogy nem járkálnak be úgy, hogy nem szólnak. Azt azért "megengednék", hogy a kutat rendberakjuk, és a nem kellő ólakat lebontsuk.
Te tiltakoznál, ha bejönne gyümölcsöt szedni?
(Szerintem - szerződés ide vagy oda - elég gáz dolog. Ha azt mondom: nem elegáns, akkor még finom vagyok.)
Biztos unatkozott aki neked kiadta :)
Az Én házam kapujához mind a két szomszédomnak adtam kulcsot pedig tulajdonos vagyok nem csak egy bérlő !!
A fákat gondozom ,bokrokat , pici üvegházat stb de ha nem vagyunk otthon magam ajánlom fel a = szedjenek nyugodtan !
Valószínű ha az a bizonyos nem lenne büdös te nem csak rágcsálnád le is nyelnéd !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!