Budapesten hová érdemes költözni?
Hehe. Ez a tipikus legyen jó nő, de okos is, meg humoros is, meg házias is, és legyen jó az ágyban.
Ilyen albérlet nincs, ha olcsó, akkor nem véletlenül olcsó.
A "nem megy rá a gatyám" mindenkinek mást jelent egyébként. Budán jellemzően drágábbak az albérletek, kivéve talán a délebbi részeken, Budafok-Tétényben.
Csepel sem drága, a híresztelésekkel ellentétben egyáltalán nem olyan rossz hely. Azért érdemes a HÉV-hez közelebb keresgélni, az gyorsan benn van a Boráros téren.
Délpest, tehát a 18-19-20-23. kerület is olcsóbb, de nem véletlenül, nincs igazán gyors bejutás a belvárosba, a legtöbb helyről buszozni, villamosozni kell a KÖKI-ig, és onnan bemetrózni.
Kőbánya (10. ker) is olcsó. A környék nem annyira veszélyes, de jellemzően a szegényebb, prolisabb réteg él ott, ez érződik is. Tömegközlekedésben nem rossz, mondjuk a 28-37 villamosokkal előbb át kell vágni a nyolckeren mielőtt a belvárosba érkeznek. Sokan inkább kerülnek a KÖKI vagy az Örs vezér tere felé és metróznak.
Ha fontos a tömegközlekedés, a 17. kerületbe (Rákosmente) ne költözz, messze esik a belvárostól és semmilyen kötöttpályás közlekedés nincs, csak gyorsjáratok a metróig. Igaz, vonattal lehet menni, pl. a Keletibe, de szerintem az ember nem igazán a vonatozásra gondol fővárosi tömegközlekedés címszó alatt.
Zugló (14. ker) még esetleg beleesik az olcsó kategóriába, közlekedési szempontból már jobb a helyzet, közelebb van a belvároshoz, rengeteg busz, villamos, troli, két szélén M1 és M2 metró. Én is itt lakok most, szeretem.
Újpest (4. ker), ott az M3 metró, bár az ahhoz közeli lakások jellemzően drágábbak is. Illetve mellette a 15. ker, de ez olyasmi, mint Rákosmente, messze a belvárostól, csak gyorsjáratok (de legalább azok végig visznek, nem kell metróra átszállni).
ha muszáj, ki tudnám váltani a tömegközlekedést bringával. vagy nem éri meg?
az olcsó albi alatt meg azt értem, hogy max 100 rezsivel, de ez tényleg a plafon. nettó 190-es fizura számítok, de még élnem is kell valamiből :S pályakezdő vagyok, most akarom úgymond beindítani az életem
Értem. (Hm, pályakezdőként irigyellek ilyen fizuval :P)
Nos a rezsi egyébként mindig nagyban függ attól, hogy milyen maga a lakás. Pl. a távhőt érdemes kerülni, de ezt kb. mindenki tudja.
Egyébként ennyi pénzből egy normális garzont már simán ki tudsz venni (szerintem). Persze keresgetni kell, de nem lehetetlen. Azt viszont sose felejtsd el, hogy a bérleti díjhoz fejben még 7-8000 forintot hozzá kell adni közös költségként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!