Abérlet-legálisan hogy?
Szeretném kiadni megüresedett lakásom...Tudom, hogy sokan "feketén" adják ki, de ha "legálisan" teszem ezt, akkor hogy kell??
Illetve, jobban védve vagyok-e?
Nem lakom benne, ám a számlákat fizetnem kell, közös költség, stb. szóval szeretnék valami törvényes megoldást találni rá...és nem szeretném azt sem, hogy bajba kerüljek.
oszinten, ha legalisan papirozol, a torveny meg azt a lakot vedi aki neked 1 filert se fizet bekoltozes utan! tapasztalat, az volt a szerencsenk h anno a parjaval irtuk a szerzodest, kulon mentek, o nem volt rajt, igy a rendorok 30 percet adtak neki pakolni!
ha o is szerepel mint berlo, honapokig perelhettunk volna, vagy hivjuk “fekete lacit”
igy is kb 300000 buktunk!
sose hidd el az onsajnaltato dumakat, a berlok nagy resze ezzel huz ki ingyen honapokat!
1 havat min kerj elore, de jobb 2 (nem tud adni, mar kuld is el)
ha 1 ho csuszik, fizukor nemnfizet, szinten mehet
a szamlakat te fizesd, ha vmit be akar kotni, ugy kerd, h ot terhelje a feleloseg (alt 3 honapot elore kernek)
ha vki nem szinpatikus kuld el
ha lehet inkabb valassz olyant akit ismersz, kevesebbert biztosan.
ha akarsz irj pm be.
Legálisan úgy lehet, hogy szerződést írtok és adózol a bevétel után. Nem kötelező számlát adni, de ha akarsz (vagy a bérlődnek kell), akkor kérj adószámot a NAV-tól és vegyél számlatömböt. Ettől nem befolyásolja a fizetendő adót, csak akkor jó, ha a bérlő el tudja számolni. Neked mindegy.
Sajnos az első jól leírta a mai jogi helyzetet. A birtokost védi a jog és nem a tulajdonost. Állítólag ha közokirat a bérleti szerződés (magyarul közjegyzővel ellenjegyzett), akkor gyorsabb kitenni a nemfizető bérlőt, de ezt pontosan nem tudom, csak itt hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!