Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 135ezres fizetésből fennt...

135ezres fizetésből fennt lehet tartani egy albérletet? Havi 20. 000+a rezsi.

Figyelt kérdés
2014. júl. 31. 15:04
1 2
 11/17 anonim válasza:
26%
én az anyukám és a kistestvérem győrben élünk panel albérletben anya kevesebb mint 100000-et keres és 20ezer az albérlet+a rezsi ja és 2szoba hallos panel nemtom mit akarsz a 2.szer több fizetésből
2014. aug. 2. 18:36
 12/17 Bognár Etelka válasza:
Igen, csak ne legyenek túlzott igényeid.
2014. aug. 3. 10:52
 13/17 Hannibaleger válasza:

20e+rezsi, simán megéri.

Én sopronba jöttem lakni és dolgozni, de ami itt van az rablás. 1 szoba rezsivel 65e+ van még egy lako társam is a házban. Van egy kis konyha +fürdő+wc és ennyi.

A szoba bútorozatlan volt. Úgy kezdték hogy 3 hó kauikció plusz az első hónap előre :D Kedves zsidó emberkék élnek itt mi.

2014. aug. 3. 13:53
 14/17 Atisbe ***** válasza:

r3d4me nevű felhasználó

már bocsi,de te hol élsz??

a rózsadombon???nem értem h miért ne lehetne 20ezer egy albi??kicsit ugy látom nem a földön jársz...nem az volt a kérdés van e 20ezerért albérlet....

innentől kezdve nem értem a válaszod a kérdésre...

igen kilehet jönni 130ezres fizubol 20ezres albi kifizetésével.kicsit szükös de nem lehetettlen.

2014. aug. 3. 18:34
 15/17 anonim ***** válasza:
Én nem járok a földön vagy az aki 20 ezerért kiadja a lakását? Az 670Ft naponta, egy pizzát nem tud belőle venni, micsoda okosság.
2014. aug. 3. 18:56
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem megéri, de nem árt tudni előre, hogy mennyi a rezsi. Úgy vélem, hogy ez az első albérleted, így tapasztalatlan vagy, ezért sok szabállyal tisztában kell lenned, ill. előre tisztáznod kell a tulajjal.

1. Mindkettőtöknek az érdeke, hogy írásos szerződés legyen a lakásbérlésről, benne a lakók személyével (te és a barátnőd), nehogy vitás helyzetben azzal támadjon, hogy önkényes lakásfoglalók, birtokháborítók vagytok.

2. A tulajnak innentől nem mehet be a lakásba az engedélyetek nélkül. (mivel bérlitek, az a ti lakóhelyetek, innentől magánLAKsértést, követne el. (Ezt nem kell szerződésbe foglalni, a polgári törvényben benne van.)

3. Ha valami meghibásodik, akkor a tulajnak saját költségére kell azt kijavítani. (Még a kiégett villanykörtét is neki kell cserélnie)

4. Érdemes a szerződésben foglalni, hogy

a) mennyi ideig garantálják számotokra a bérleti jogviszonyt (hogy nem mondanak valamiért fel) továbbá a jelenlegi szerződésben megállapodott lakbér mértékét (vagyis mennyi ideig nem emelik) Nehogy meglepetésként érjen, hogy két hét múlva jön az emelés, és mivel mindkettőtöknek van munkája, nem tudtok hova menni, így szívtok.

b) szerződés felmondási idő (akár ti, akár a tulaj számára kötelező érvényű, vagyis nem dobhat ki egyik napról a másikra, mert talált új bérlőt, vagy vevőt a lakásra)

c) Mit tartalmaz a rezsi. Általában ez eléggé kézenfekvő dolog szokott lenni, de azért védene benneteket, ha hirtelen a közgyűlés egy hatalmas beruházást szavaz meg, és a tulaj a nyakatokba akarja varrni (pl. rendkívüli közös költség és hasonlók ne legyenek benne).

d) mérőórák állása (hideg és meleg víz, gáz, villany)- le kell írni, ne legyen abból vita, hogy ki mennyit fogyasztott.

e) nyilatkoznia kell, hogy nincs semmilyen lakást terhelő közüzemi ill. társasházi elmaradása (kellemetlen lenne, ha korlátoznák ezt azt egy idő múlva), ill. a nevetekre írni a fogyasztókat. (Ez a tulajnak is hatalmas biztosíték arra, ha nem fizetnétek a számlákat)

Ismerek olyan társasházakat, ahol a Szervezeti működési szabályzat igen kellemetlenül érinti a lakókat közös költség fizetésének elmaradásának esetén.

f) fizetés módja, határideje. FONTOS: ha kézbe kell fizetnie, akkor mindig írjon kézzel átvételi elismervényt, ne tudja utólag letagadni.

g) házirend - vagyis mit enged, mit nem. Ebben egyezzetek meg előre, ne utólag legyen egy kellemetlen veszekedés, pl. tiltott-e az alkalmankénti baráti társaság felhívása, stb.

mellékletként kapjátok meg a társasházi szmsz-t, bár nagyon nem fog érinteni benneteket valószínűleg, de lehetnek benne meglepetések, amikkel jó előre tisztában lenni.

rendkívüli felmondási okok, mindkét fél részéről a szerződésszegés következményei.

FONTOS! A szerződés két példányban készül, de az a legfontosabb, hogy nálad mindenképpen legyen egy (vagyis minden szerződő fél kap egyet). Ennek a ténynek rajta kell lenni a papíron.

Az sem árt, ha rajta van, hogy peres ügyekben melyik bíróság lesz az illetékes. (alapból az, ahol alperes van bejelentve, de ez nem biztos, hogy megfelelő nektek)

Ágy.

Na az ágy rohadtul drága is tud lenni, meg ott a szállítási költség is. Arra is kell gondolni, hogy ki tudja, menyi ideig laktok ott, lehet, hogy pár hónap után rájön a tulaj, hogy többért is kiadhatná másnak a lakást, és vihetitek az ágyat a fenébe, ami nem kis kiadás.

Szóval gondolkozzatok el, hogy nem elég-e egy sima matrac, ezerféle van, nem a felfújhatósra gondolok, amin nem lehet rendesen aludni

további részletkérdés, a fizetésnél, ha lepukkant a lakás, vagy ilyesmi, és kellemetlen abban a környezetben lakni, akkor meg lehet játszani, hogy a felújítást végeztek, amit levon a bérleti díjból (az ilyen jellegű megegyezésekről is legyen papír!)

Érdemes pl. termoablakba beruházni, ha belemegy a tulaj, és jóváírja a költségeket, mert nálunk 5°C-ot is dobott a lakáson csak ez, ami a rezsit jelentősen csökkenti, vagy a jó közérzetet növelni.

Minden papírt - szerződés, megegyezés, átvételi elismervényt stb. őrizzetek meg!

Azon is el kell gondolkodni, hogy mi lesz, ha véletlenül felmondanak a munkahelyen nem tudom, hogy milyen régi, vagy új, ezzel is számolni kell. Ha lehet, a szerződésben csak a tulajra legyen kötelező az, hogy x ideig ki kell adnia, ha igénylitek, de nektek minél kevesebb kötelezettségetek legyen emiatt.

Annak is van esélye, hogy csak az egyikőtöknek, mondanak fel. Akármilyen jó barátnők vagytok, azért egymással is meg kell állapodnotok, hogy ki milyen részben viseli a terheket 50-50% ?

Kajánál mi a pálya mindenki magának, vagy közösen? Akkor hogy osztoztok a költségen?

Ha hasznos voltam, kérek egy zöld pacsit! :)

2014. aug. 4. 16:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az a lakás olyan is, meg hát nem a Rózsadombon van. Lehet, hogy csak a gond van vele, ha üresen áll. pl. félti a betörőktől, az önkényes lakásfoglalóktól, vagy azt unta meg, hogy üres, és még a rezsit is fizetnie kell. Lehet, hogy nem olyan könnyű kiadni azt a lakást, és minél előbb meg akarja oldani, akár olcsóság árán is.

Végül pedig lehet, hogy mézesmadzag ez az ár, kicsit később emelne rendesen... (ezért ajánlottam, hogy legyen benne a szerződésben hogy meddig ennyi a lakbér) vagy egyszerűen rokon lakásáról van szó.

És még egy fontos dolog, valószínűleg lesznek szerződéstervezetek, amiket megbeszéltek, talán le is lesznek írva. MINDENT nagyon figyelmesen EL KELL OLVASNI, a tervezeteket a végleges szerződéssel alaposan össze kell hasonlítani, mert hallottam már olyanról, hogy megegyeztek valamiben a felek, remek volt a szerződéstervezet, de a szerződésben már volt egy kis eltérés, amit nem vettek észre, és így írták alá azt.

Amennyiben tartósan munkanélküliek voltatok, és most kezdtetek el dolgozni, lehet igényelni lakástámogatási költséget, ami nem is rossz. :)

Ehhez viszont szerintem feltétel, hogy a fickó igazolja, ill. adózzon stb. az egész miatt. Szerintem feketén akarja kiadni, vagyis nem adózna utána.

még egy dolog: abban is meg kell egyezni, és gondoljátok át, hogy akarjátok-e, hogy az ideiglenes, vagy állandó lakcímetek legyen-e ez, a tulaj belemegy-e a bejelentésnek. Bizonyos szempontból fontos lenne nektek, főleg, ha hosszútávon, vagyis több év távlatában gondolkoztok, pláne sok tíz km az eredeti lakcímtől (hivatalos ügyek, egészségügy, stb. miatt lehet jelentős)

Körzeti orvost ne felejtsetek el váltani, ne akkor legyen pofára esés, amikor azonnal szükség van rá!

2014. aug. 4. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!