Volt főbérlő probléma-jogos-e a követelés?
Ketten béreltünk egy kis lakást a párommal. A főbérlő azt mondta, nem tud bejelenteni.Mikor kiköltöztünk, leszámolt a kaucióval,és rendben eljöttünk.
Azóta kitalálta, hogy ilyen-olyan kárt okoztunk a lakásban, ki kell fizetnünk, mert amúgy ő végig adózott utánunk,stb, már behajtókat is küldött...
Jogos-e a követelése?
Már leszámolt a kaucióval. Utólagos reklamáció ebben az esetben sincs. Ha valami kár keletkezett, akkor azt az addig kifizetett lakbérből fizesse ki. Ha adózott utánatok, akkor szerződés is volt ami a kaució visszaadásával (ezek szerint arról kellet készülnie elismervénynek) lezárt. A bejatók nem tudom mire fel voltak, rendes behajtó cég ilyesmivel nem foglalkozik, ha két izmost havert kért meg, akkor meg zaklatásért lehet menni a rendőrségre...
Én nagyon úgy látom, hogy utólag ki akar csikarni plusz pénzt. Volt már dolgom érdekes főbérlővel, így ezen én már nem is csodálkozom.
A kaució átadásáról nem készült elismervény, legalábbis én nem írtam alá.
A behajtók nem tudom, honnan jöttek, én közvetlenül nem találkoztam velük,levelet hagytak.
A levél azért jó mert írásos bizonyíték a zaklatásra...
Ha továbbra sem áll le, akkor tegyetek lépéseket az ügyben rendőrség felé, vagy egy ügyvéden keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!