Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Milyen úton kell értesíteni a...

Hajdusag kérdése:

Milyen úton kell értesíteni a bérlőt (levél, személyesen, e-mail, telefon)?

Figyelt kérdés
A szituáció: a főbérlőm apja, aki ügyvéd az állandó lakcímemre (200 km odébb) küldött egy levelet. Semmilyen más úton (értsd: személyesen, e-mail, telefon, otthagyott levél a lakásban) nem kerestek meg. Kíváncsi lennék, jogilag milyen úton kell engem értesíteni, ha akar valamit. Július.31-én jár le a szerződésünk, júli. 24. -én érkezett a levél, amit nem tudok átvenni, mert nem tartózkodom ott.
2014. júl. 30. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Hivatalosan minden esetben az állandó lakcímre és írásban kell értesítést küldeni. Küldj meghatalmazást az ott élő rokonodnak, amivel átveheti a levelet, és utánad tudja postázni a tartózkodási helyedre.
2014. júl. 30. 13:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel ma értek haza a többiek (bizonyíthatóan távol voltak) és ma találták meg az értesítőt, így nem lehet megoldani az időben átvételét (meghatalmazás postázása, annak átvétele, meghatalmazás hitelesítése). Ezért érdekelt, hogy köteles-e más úton is értesíteni vagy azt csak az illem diktálná.
2014. júl. 30. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Olyan nincs, hogy hivatalos "illem", ez az eljárás. Esetleg megkísérelhet még egyszer írásban megkeresni, de arról neked kellett volna gondoskodni, hogy távollétedben az oda érkező iratokat valaki át tudja venni a nevedben. Nyomozd ki és hívd fel, hogy véletlen folytán ez a helyzet állt elő, és kérd meg, küldje el az iratot.
2014. júl. 30. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
57%
Tértis levélben kell.
2014. júl. 30. 14:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem mondtam olyat, hogy hivatalos illem, használtam a vagy szócskát :)

pusztán -nekem- alap dolog, hogy a bérlőmet értesítem más, közvetlenebb úton is, ha valamit akarok tőle. Nincsen tartozásom, a kauciót is majd csak ezután kapom vissza.

Meg van oldva a levélátvétel, de az emberek néha elutaznak otthonról és nem tudnak teleportálni, hogy a postájukat ellenőrizgessék, tértivevényes levet pedig csak úgy nem vehet át akárki. Nem hülye vagyok, hogy magamnak gondot okozzak, de holnap ér oda a megfelelő meghatalmazás, amikor már lejár a szerződés (07.31., azaz holnap) és utólag nem sokat érek az értesítővel...

Ezért kérdeztem, hogy ilyen szűkös határidővel nem kell-e más úton is értesítenie.

2014. júl. 30. 14:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan az állandó címedre, vagy ha van bejelentett tartózkodási helyed amiről tudomása van, oda kell tértivevényes levelet küldenie.

Mondjuk, biztos ami tuti alapon, feladhatta volna a bérleményetekbe is, hogy biztosan át tud venni. Persze amennyiben még ott éltek.

2014. júl. 30. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!