Volt már, hogy alkudtatok az albérleten?
Én annyit próbáltam, hogy a szerződést a hatályos törvények szerint írjuk inkább meg, plusz hogy akkor viselem én a felmerülő költségeket, ha az nekem felróható valahogy.
Közölte, hogy akkor kösz, nem. Szerintem ha rámszakad az amúgy sem túl jó állapotú tető, azt nem én költségemen kéne rendbehozni, de jobb is, hogy nem kötöttünk szerződést, az ilyennel később is csak a gond lenne.
Árban nem igazán lehet alkudozni, de ha ismered a piaci viszonyokat, és van más lehetséges kecó, akkor tehetsz egy próbát. Ha hónapok óta próbálja kiadni és mondjuk egy évre leszerződnél 2-3 havi kaucióval, akkor néhány ezret talán engedni fog. De ha van a tegnap meghirdetett lakásra másik hat érdeklődő, akkor valószínűleg ki tudja adni másnak azon az áron, amit eredetileg akart, szóval miért is engedne...?
Igen.
70 ezret kértek volna, mi 60-ért kerestünk.
Felajánlottam, hogy következő hónaptól kivesszük. A szerződést 2 évről írjuk, Első évben 65 ezret fizeztünk és a második évben emelheti a díjat 70-re.
Érv:
Gondolja meg, hogy ez a kedvezmény 12x5000 Ft = 60 ezer Ft.
Ha a következő két évben csak 1 hónapot lenne üresen a lakása, ezt a pénzt úgyis elveszíteni. Így pedig biztosan van minimum 2 évig fix bérlője
Belement.
4 éve 65-ért béreljük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!