Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért van az, hogy sok albérle...

Miért van az, hogy sok albérletnél kikötés, hogy csak diákok részére kiadó a lakás/szoba?

Figyelt kérdés

Már többször találkoztam ezzel a jelenséggel. Van munkahelyem, viszonylag jól is fizet(110-130E közt alakul, és hó elején mindig megkapom, nincs az, hogy most emiatt nem utalnak, vagy amiatt).

Nem értem, hogy miért van ez a diszkrimináció. Szerintem mindegy, hogy ki veszi ki, csak tudja fizetni.

2014. jún. 29. 09:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%
Én pedig ingatlanuzemeltetp, 37 lakást adok ki rendszeresen, pontosan 12 eve. De azt hiszem, nem az volt a kerdes, hogy ki kicsoda :)
2014. jún. 29. 11:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem, csak a félreértést ("szerencsés vagyok") szerettem volna tisztázni :)
2014. jún. 29. 11:42
 13/21 anonim ***** válasza:
21%
Akkor szerncses volt a tulaj veletek. Sok lakás ugy jutott hozzam, hogy a tulajok nem voltak Ennyire szerensesek, es rájöttek, hogy kisebb veszteség az üzemeltetési dij, mint amekkora karokat egy rosszul kifogott bérlő okozhat. Az is elmondható, hogy magantulaj akkor tesz bármilyen kitételt, ha mar rosszul,jart a) családdal b) diákokkal c)kutyával, stb stb stb.
2014. jún. 29. 11:51
 14/21 anonim ***** válasza:

Na jó, érthető is, ha a bérbeadó szűri, kinek adja ki a lakást. Mi most keresünk új albérletet, és több olyan hirdetéssel is találkoztam már, ahol oda is írta, hogy pl. romáknak nem adja ki, rossz tapasztalatok miatt. De ez mindenkinél egyedi, akinek diákkal volt rossz tapasztalata, az annak nem adja ki, akinek gyerekessel, az annak.

Végül is érthető, ha valaki fenntartja a jogot, hogy szubjektív szempontok alapján is ítéljen, amikor használatra odaad valakinek egy többmilliós/tízmilliós értéket.

2014. jún. 29. 11:57
 15/21 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván igaz, csak ha a teljes kepet nézi, akkor ugy altalanossagban a bérbeadás egy rizikós üzlet, minden berlo-típussal be lehet fürödni megfelelő elpvogyazatossag hiányában. Nekem csak az magas, ha vki fel ettol vagy attol, mert nem fel a berbeadastol ugy egészében.
2014. jún. 29. 12:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Biztos fél, csak a pénz meg kellene :D
2014. jún. 29. 12:07
 17/21 anonim ***** válasza:
Ott a pont :)
2014. jún. 29. 12:09
 18/21 anonim ***** válasza:

A diákok jó része teljesen tapasztalatlan, viszonylag alacsony igényekkel. Ha kevésbé felszerelt a lakás, még mindig kiadható, ha nincs mosógép, hát hétvégén hazaviszi a cuccot és kész. Hétvégén általában amúgy sincsenek ott. Nem akarják bejelenteni állandó címnek, nem akadékoskodnak ilyen-olyan papírokon, stb. Annyiből is jobb, hogy könnyen lehet kalkulálni a költözésekkel, év közben azért viszonylag ritkán mondják fel a szerződést, és sokszor amúgy is a tanévre adják ki a helyet, a következő szezonban meg jön az utánpótlás. Meg akkor tipikus még, ha nem az egész lakás kiadó, és már laknak benne diákok.

De ahol meg is van ilyen kikötés adva, nyugodtan próbálkozhatsz, nem biztos, hogy ragaszkodnak a diákokhoz. Bár ennyi pénzből egy lakást egyedül fenntartani elég necces, pesten mondjuk el sem tudnám képzelni, vidéken is csak szűkösen, de 2-3 havi kaucióval nem hiszem, hogy akadékoskodna bárki. Társbérletben pedig főleg párok vagy diákok élnek, az megint más, de szerintem te sem laknál együtt szívesen diákokkal, kicsit más életstílus, és sok konfliktus lehet belőle, aminek az szokott a vége lenni, hogy valaki elköltözik, és a bérbeadó jár pórul.

2014. jún. 29. 13:11
 19/21 A kérdező kommentje:
én egy elég csendes és türelmes embernek tartom magam. nehéz kihozni a sodromból. max akkor ha hívnának bulizni és nem megyek el, mert nem értik(pl most hétvégén is) péntek-vasárnap 24ezek és szombaton inkább pihennék és rendet tennék magam körül.
2014. jún. 29. 15:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Azok az ismerőseim, akik kiadnak, inkább nem diákot keresnek, hanem dolgozó embereknek, egyedülállóknak, pároknak vagy kis családoknak (1 vagy 2 gyerekkel).

Ellenben barátnőmmel egy időben béreltünk (én félig-meddig még diák voltam, barátnőm teljesen), a bérbeadó hölgynél idővel megértettük, hogy a legfontosabb ok, amiért csak diákoknak hirdeti, az az, hogy olyan bérlőt keres, aki igazából nem lakik ott, tehát már ha lehet csütörtök este hazamegy, nem mos a lakásban, a konyhát csak melegítésre használja, nem rendezkedik be teljesen, stb., ja és naiv és nem áll ki magáért egyenrangú félként, a szülők meg messze vannak, hogy ezt megtegyék helyettük. Nos, mi nem teljesen stimmeltünk neki ezen szempontokból (egyedül a naivitás)... Jó nála volt még egy defekt, csak 1 unokája volt, így a barátnőinek a bérlők tanulmányi eredményeivel dicsekedett...

2014. júl. 2. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!