Milyen tulajdonságú albérletet keresnek maguknak az egyetemisták/főiskolások?
Nagyon eltérőek az igények ilyen téren...
Van aki teljesen bútorozottat, van aki üreset, van aki félig bútorozottat keres...
Én félig bútorozottat kerestem, fontos volt, hogy az adott bútorok újszerűek legyenek és stílusban egymáshoz illőek; a konyha-fürdőszoba igényes és tiszta (nem 30 éve épült), legyen mosógép, és a konyha teljesen berendezett legyen. 1,5-2 szobásat kerestünk kettőnkre egy barátnőmmel. Helyszínileg mindegy volt, csak legyen 3-5 percnyire tömegközlekedési lehetőség.
Mi 2 emberre ilyet kerestünk:
- 2 szobás (mondjuk 50-60 nm2)
- teljesen bútorozott és gépesített
- közlekedés szempontjából kedvező helyen legyen
- ár mondjuk fejenként 30-40ezer, plusz rezsi
Általában irreálisak a kívánságok... :) Magamon legalábbis ezt érzem.
Számomra fontos, hogy bútorozott legyen. Legyen kényelmes és lehetőleg nagy ágy, egy íróasztal és szekrény amibe bepakolhatom a cuccaimat. Legyen viszonylag modern és fiatalos a lakás, ne legyen idióta az elrendezése (konyhából nyílik a wc pl.). Szintén az 1,5-2 szobásokra pályázunk ketten.
Ezen felül nálam kritérium a nem túl nagy belmagasság, illetve hogy minél újabb építésű legyen, mert azoknál már általában figyeltek arra, hogy a rezsi viszonylag olcsón kijöjjön.
Én a földszinti lakásokat sem szívlelem (fűtés miatt), de ahogy már valaki említette, ízlések és pofonok.
Árban úgy szoktuk megcélozni a lakótársammal, hogy rezsivel együtt 35 ezerből kijöjjünk fejenként. Teszem hozzá Budapesten, ami ott nehéz. :) A debreceni árakkal sajnos nem vagyok tisztában.
Köszönöm a válaszokat!
Hálám tiétek! :o)
Nah...nézzük nekem mi kell... :D Bár én csak szobát bérelek, de ugye ahhoz jár a többi.
- Mindegy hogy régi építésű, vagy panel, csak legyen igényes, mert kb azonos áron van a lepukkant is meg az ugyanolyan méretű, de felújított szoba/lakás is.
- Legyen viszonylag olcsó, legalábbis ár/érték arányban kedvező. Utálom mikor kb ablaktalan lyukat akarnak királyi lakosztályként bemutatni, és olyan áron is adni.
- Legyen felszerelt, mosógép, tűzhely (gáz), hűtő, fagyasztó, jó ha kád van nem zuhany.
- Lehet apróság, de jobban szeretem a kéttálcás mosogatót, kevesebb víz megy el benne mintha folyamatosan folyatnám.
- Elhelyezkedésre ne egy földszinti, vagy parapet=járdaszint lakás legyen, mert utálom ha előttem mászkálnak, és nem lehet ablakot se nyitni.
- Legyen kvázi csendes, ne egy szmogos főútra, és ne is tűzfalra nézzen az ablakom. Inkább valami zöldterület, játszótér, óvoda, csendes kis utca.
- Maga a szobám legyen bútorozott, és ne teljesen lepukkant, bár az ha régies, nem baj.
- Legyen sok szekrény, de legalább annyi h elférjek. Mert jártam már olyanban ahol mutatták hogy hát pici lyuk szoba, és az a pár szekrény is ami van, a tulaj cuccaival van tele.
- Az elhelyezés is fontos, főleg nyáron, pl ne legyen olyan se hogy nem ér napfény soha, de az se jó, mikor totál déli tájolás van, és reggel 8-tól este 10-ig süt be a nap (tapasztalat). Vagy erre van a légkondi, de az ugye felár :P
- Legyen egy nagyobb ágy, akár lehúzható, ha jön pl barátnő, akkor elférjünk ketten.
- Legyen nagy asztal, mert az kell a munkámhoz, meg kényelmes is, értem itt ez alatt, hogy most 1x1,5 méteres van.
- És ugye alap dolgok, pl rendesen záródjon az ajtó, meg az ablakok, stb.
- Ja és a szobám az legyen "privát" ne azon át kelljen átmászkálni a másikba, meg a fürdőn át a konyhába, és a többi. Meg ne legyen egy "cső" szoba se.
- Méretre, elvagyok 8-9 négyzetméteren is, de az ideális egy 11-12, abban már kényelmesen el lehet férni, és vendéget is lehet akár fogadni.
Így hirtelen ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!