Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Átvág a főbérlő, mit csináljak?

Átvág a főbérlő, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Januárban költöztem a lakásba. Abban maradtunk a főbérlővel, (mellesleg a lakás nem az ő nevén van, hanem az anyjáén, de a szerződésen már az ő neve van, ez fura, ja meg be is vallotta nekem, hogy nem adózik, de mondjuk ezt tudtam előtte is, mer mindig kérte, hogy megjegyzés nélkül fizessem a számlájára a pénzt) hogy minden hónapban bescanneli a számlákat. Ez nem történt meg, ezért 1 hónapja kb mondtam, hogy én addig semmit nem fizetek, amíg nem látok 1 számlát. erre közölte, hogy ő a villanyt meg a hidegvizet nem tudja elküldeni, mer,hogy az anyjánál van, kér pár nap haladékot, meg, hogy a villany amúgy nem lesz paritásban (??) mert, hogy mikor december végén megvette ezt a lakást, akkor vmit be kellett fizetni, és elfelejtette, és ezért diktálósról átállt az cucc átalányosra, és ezért vmi nem fog stimmelni a számlán... folyton csak ezt mondogatta, hogy nem lesz paritásban.. ja meg, hogy a hideg vagy a meleg vízzel se lesz valami jó, mer hogy amúgy nemtom hány havonta kellene fizetni, de ő havonta kéri, meg hogy most vált el azért nem volt ideje számlákat scannelni. Aztán nagy nehezen bescannelte, én sokat dolgoztam konkrétan ma volt időm leülni, hogy akkor számoljuk ki, hogy amit nekem e-mailben szorozgatott, az stimmel-e azzal, amit befizettem. A fűtések stimmelnek, viszont a villany meg a víz az nem... a villanynál konkrétan egy egyező érték nincs, de konkrétan én január eleje óta majdnem 6000 ft-al többet fizettem villanyra, mint amiket a számlákon látok. A víznél dettó többet fizettem, plusz mindettőnél teljesen más alapértékek meg szorzók vannak, mint amit ez nekem e-mailben leirogatott. Szóval igazából én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz sajnos, és eléggé új élethelyzet is volt ez nekem, de számolni azért még tudok, bár nem értem mér éri meg neki h általánosságban havonta 2-3-4 ezer forintot rámver. Ezek után el szeretnék költözni, visszakövetelhetem a kauciót? (1 évre írtuk alá, a szerződés szerint bánatpénznek tekintheti ha hamarabb felmondom)

2014. máj. 28. 17:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Meghatalmazással abban az esetben élhet amennyiben APEH-felé adózik! Még + is b*sszák érte A tulaj az anyuka! 7-8-as!!!
2014. máj. 29. 08:04
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Ja , nyugodtan hivatkozz, és lépj!
2014. máj. 29. 08:04
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Ha nem az ő tulajdona, de ő szerződött, akkor okirathamisítást követett el. A szerződés érvénytelen. Valszeg ő ezt nem tudja. De ha te tudod, használd ki ezt.

Ha van óraállás akkor be kell menni a szolgáltatóhoz azzal, akinek a nevén van az óra. Ő hiába megy be, ha nem az ő nevén van, semmit nem fognak mondani. Lediktálni az aktuálisat, és kérni hogy erre az időszakra állítsanak ki elszámoló számlát. Ha tudod mennyit fizettél, a számla alapján fogod tudni, hogy + vagy - az egyenleged. Maradjon amíg nincs rendes számla nem fizetsz elv, és meg fog mozdulni. Ha nem akkor az elején mondottakat húzd elő.

2014. máj. 29. 12:58
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Ha van érvényes meghatalmazása a bérbeadónak, akkor KIADHATJA az ingatlant!!!!

"Szülő tulajdonában lévő lakást közvetlen családtag adhat bérbe?

utolsó módosítás: 2013. április 13. szombat - (11:49)

Szülők tulajdonában lévő lakást a gyermekük adja bérbe.

Az ezzel kapcsolatos összes jövedelem (és költség) a gyermeket illeti meg. A bérlővel a gyermek közvetlenül szerződhet? Szülő ehhez írásban hozzá kell járuljon?

Köszönöm,

Kérdést feltette: Péter

Tisztelt Péter!

Főszabály szerint a tulajdonos jogosult a dolgot használni és a dologból folyó hasznokat szedni. Ennek megfelelően az ingatlan hasznosítására is a tulajdonos jogosult. A tulajdonosok fia csak akkor köthet bérleti szerződést, ha erre érvényes jogcímmel, elsődlegesen érvényes meghatalmazással rendelkezik.

Érdemes tudni, hogy a meghatalmazáshoz olyan alakszerűségek szükségesek, amilyeneket jogszabály a meghatalmazás alapján kötendő szerződésre előír. Az általános meghatalmazás csak írásban érvényes. A meghatalmazás eltérő kikötés hiányában visszavonásig érvényes; visszavonása jóhiszemű harmadik személy irányában csak akkor hatályos, ha azt vele közölték.

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda

1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5."

[link]

2014. máj. 29. 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Az is előfordulhat, az anya a tulajdonos, és a bérbeadó a haszonélvezője az ingatlannak. Ilyen esetben simán lehetnek a tulaj nevén a közművek, de a haszonélvező bérbeadhatja a bérleményt. Gondolom kérdező tulajdoni lapot nem láttál.
2014. máj. 29. 14:03
 16/18 A kérdező kommentje:
nem nem láttam... arra tudtok nekem mondani valamit (csak mert már próbáltam rágooglezni is, de nem tudok dűlőre jutni), hogy ha 2014 január elején adta ki nekem az ingatlant (fogalmam sincs írt-e az anyja meghatalmazást, de elég precíz nő, szerintem írt) akkor most be lehet fenyíteni a nav-al, vagy mivel erre csak jövőre kell adóznia, semmire nem megyek vele? illetve a meghatalmazás esetében kellett volna már ezt korábban jelentenie a nav felé? (mármint az albérlet tényét)
2014. máj. 29. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:
40%
Bérbeadóként már rég kiraktalak volna !!! Problémás bérlő :(((((( aki a negyedik osztályos matekot sem ismeri :DDD Azt sem tudja mit fizet, de okoskodni meg kárálni tud ....
2014. máj. 29. 21:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, bérbeadóként minden bizonnyal megfelelő, sőt követendő magatartás átvágni a bérlődet... problémás bérlő az, aki naiv módon bízik a másikban? Én lennék problémás bérlő, mert voltam olyan buta, hogy hónapokig elnéztem, hogy a válására meg a sok munkájára hivatkozva nem hozta el a számlákat?? Azért álljunk már meg kicsit.... nem hiszem, hogy ne tudnám a negyedik osztályos matekot, azt valóban a szememre lehet vetni, hogy buta voltam, hogy bíztam benne, számla nélkül semmit nem szabadott volna, de azért vegyél már vissza magadból... Lehet, te már rég kiraktál volna egy mindig időben fizető bérlőt, én inkább megbecsülném! A jogos pénzemért meg aztán hadd "problémázzak" !!!
2014. máj. 30. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!