Albérlővel mit lehet csinálni, kitehetem?
Figyelt kérdés
Kiadtam a házam, január elején költözött be egy nő a gyerekével. Lakcím bejelentést megcsináltuk, hogy tudjon ott suliba járni. Akkor kaptam 10 ezer ftot, és úgy beszéltük meg, hogy hozok albérleti szerződést, és akkor rendezzük a többit. Azóta egyszer találkoztam csak a nővel, amikor írtam neki, hogy lemegyek beszélni, akkor sosem volt otthon, csak akkor, amikor nem szóltam neki, hogy lemegyek, és beáálítottunk. (Pénzt 3 hónapja nem kaptam, csak azt a 10-est, a villanyon is már kb 60 ezer ft a tartozás). Amikor lent voltam a háznál, azt mondta, hogy egy hét múlva kimegy, ez 3 hete volt. Közben eladta a (fém) teraszt és a ház körúl a kerítést, a mosogatót, meg ki tudja mit bentről, és azt mondja, hogy nem tehetem ki a gyerek miatt, mert kiskorú. Az elműtől tegnap is felhívtak, hogy nincs rendezve a számla, az én nevemen van a villany. Amikor kiadtam eleve úgy akartam kiadni, hogy a net és a villany az albérlő nevén legyen, neki a net nem kellett, lemondtam, kifizettem a kötbért, beleegyeztem, hogy a villany is a nevemen marad, mert megsajnáltam őket. Ilyen esetben mit lehet tenni?2014. ápr. 8. 12:38
11/12 anonim válasza:
ne írj alá szerződést. és ha ideiglenesen bejelentetted, akkor kijelentheted, az ideiglenes bejelentés 6 hónap után mehszűnik. A gyerek nem fog tudni iskolába járni ha nem lesz bejelentve. Ha befogadtad, akkor mond neki azt hogy kell a lakás és menjen vissza a bejelentett lakásába.Cseréld le a zárakat és tedd ki.
12/12 anonim válasza:
Hát apám jó nagy balek vagy.
Sajnálom.
Csúnya tanulópénz lesz, de legalább tudod, hogy beköltözés napján aláiratod a szerződést legközelebb.
Mert az téged is véd. A károk miatt menj a rendőrségre, tegyél feljelentést.
Mindenképpen konzultálj egy ügyvéddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!