A lakótársam kölcsönkért tőlem pénzt az albira, mert nem volt pénze, és most meg nem akarja visszaadni. Mit tegyek?
Igen a cél a segítségnyújtás, de ha csak sajnáltatjátok magatokat, mert annyi eszetek volt hogy beengedtetek egy idegent a lakásba, és még pénzt is adtatok neki, akkor neked kell lépned.
Én mondtam beszélj a tulajjal, de ha szerződés sincs meg semmi, akkor ki kell vágni az illetőt a lakásból.
A szerződés szerint az albipénzt ketten együtt kell, hogy összedobjátok?
Ha szeretnél amúgy maradni ebben az albiban, akkor beszélj esetleg a bérbeadóval, hogy ez a probléma, a srác valszeg nem is fog tudni fizetni, hiszen nincs munkája, szerzel valakit a srác helyett. Ha amúgy se jön be az albi, akkor meg mielőbb tipli. És legközelebb olyan albiszerződést köss, hogy csak a magadéért vagy felelős, azért téged ne rakhassanak ki, ha a másik nem fizet.
A srác meg felejtős. Velem is előfordult már, hogy régi ismeretség nem úgy viselkedett, ahogy az elvárható lett volna, ez után minimum a három lépés távolság.
Az ügyvédet felejtsd el ilyen esetben nem tud mit kezdeni.
A veszteséget írd fel tanulópénzként, és örülj, hogy nem valami komolyabb összeg árán kellett megtanulnod a leckét.
A legegyszerűbb tényleg az, ha beszélsz a főbérlővel. Ha jófej, akkor engedi, hogy te fizesd a sajátodat, a srácot meg b***tja. Sajnos itt ennél többet nem tudok tanácsolni. Esetleg vannak "behajtó cégek" ha jelentős méretű az összeg, és van róla papírod, akkor b***tják a srácot naponta. (Persze ők se tehetnek semmi illegálisat, csak az agyára mennek, hátha megadja...).
Mindenek előtt a sráccal kéne beszélned.
Itt csak ennyit írok, ha gondolod privátban tudok még pár tippet (illegálissal sosem foglalkoztam), de nekem is tartoznak páran. A teljes összeget jó eséllyel sosem kapod vissza, de talán enyhítheted a kárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!