A kilakoltatási moratórium-ból származó veszteségeket ki téríti meg?
Azon gondolkodtam akinek nem fizet a bérlő és nem tudja kitenni a törvény miatt, a halmozott adósság meg behajthatatlan . Tehát az Állam felelős az őt ért veszteségért ! Annyi minden miatt perlik a kormány ilyen ügyben lehet itthon vagy külföldön , kinek mi a véleménye .
Mert neki járt : [link]
" Kérjél bankgaranciát, meg milliós kauciót, ki tiltja meg?"
:-D kérjen, csak ki veszi ki? Amíg találok 10 másik lakást 2 havi kaucióval, normális, nem paranoiás tulajjal addig tuti nem kezdek a kérdezővel.
Megbízható embertől kell kivenni, megbízhatónak kell kiadni. Ennyi a titok és persze a jó szerződés, de az inkább csak a biztonság kedvéért, mert amikor elkezd bármelyik fél a szerződésre mutogatni akkor ott általában vége a jó kapcsolatoknak.
Szerintem erre inkább jogász tudna pontos választ adni.
A szerződést úgy kell megfogalmazni, hogy ha felmondásra kerül, akkor a felmondási idő alatt már ne bérlő legyen XY, hanem szívességi lakáshasználó. (vagy valami ilyesmi)
Könnyebb kivárni a kilakoltatási moratórum végét, mint egy pert. A szívességi lakáshasználat pedig olyan, hogy egyik nap még áll, másnap meg már nem.
De a jogászok ezt jobban tudják.
Vagy bérlő, vagy szívességi. Olyan nincs, hogy bérlőből hirtelen szívességi lakáshasználó lesz. De ha lenne is, azt se lehet kitenni, csak pereskedéssel. A kilakoltatási moratóriumtól függetlenül - az csak arra jó, hogy a jogerős határozat végrehajtását késlelteti még tovább.
A hasznot zsebrevágni, a kárt megtéríttetni másokkal, mi? Szép kis társaság.
18# 'A hasznot zsebrevágni, a kárt megtéríttetni másokkal, mi? Szép kis társaság. ' :D
Neked még soha nem volt jó üzleted ? Szerintem az átlag polgár nem azért dolgozik , hogy eltartson még az adóján felül, akaratán kívül másokat . Tehát tisztes adózóként sem védik a tulajdon szentségét .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!