Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kirakhat a főbérlőm 2 kis...

Kirakhat a főbérlőm 2 kis gyerekkel? SOS!

Figyelt kérdés
Tavaly júliusban költöztem ebbe az albérletbe 2 gyerekkel (6 éves kisfiú és 5 éves lány) és a párommal 2 hónap kaukciót fizettem... mindig pontosan fizettem, de ebbe a hónapban megcsúztunk sajnos... 5 napot csúsztunk eddig, de a hónap elején ki tudnám fizetni viszont közölte a főbérlőm, ha a héten nem fizetek akkor vasárnap költöznünk kell, de nem tudunk hova menni... Kirakhat ilyen hírtelen 2 hét csúszás miatt?

2014. jan. 20. 22:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

9: "A tulajdon: lopás. Ez a helyzet."

Igazad van, akkor holnap megyek a gépedért, amin neteztél. Ha a te tulajdonod, akkor loptad. Tolvajtól lopni pedig nem bűn, csak elvenném ami úgysem jár neked. De viszem a fél ruhatáradat is, elvégre nálad sokkal szegényebbek is vannak az országban, akiknek sokkal nagyobb szüksége van rá. Mi van a hűtődben? Tudod hányan éheznek?

2014. jan. 21. 01:44
 12/28 anonim ***** válasza:
88%
Marx visszatért? Nem is tudtam...
2014. jan. 21. 07:52
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

#11: a tulajdon klasszikusan ingatlantulajdon. Itt nem a saját szükségletről van szó, hanem az azt meghaladó tulajdonról, a korlátlan magántulajdonról. Az egyik embernek módjában áll véges fizetségért (esetleg állami támogatással, vagy akár fizetség nélkül, ha megörökli) egy ingatlant tulajdonba venni, amit aztán kvázi végtelen fizetségért, de legalább is sokkal többért, mint amennyibe neki került, nálánál szerencsétlenebb emberek helyzetét kihasználva, nekik használatra átenged.

Legális? Igen. Lopás? Igen!

2014. jan. 21. 08:31
 14/28 anonim ***** válasza:
83%
#13 Ez hülyeség. A bérbeadás nem lopás. A bérlő az ingatlan használatáért fizet.
2014. jan. 21. 09:56
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Basszus. Ezentúl ne vegyen senki BKV bérletet. Legyen a BKV mindenkié.
2014. jan. 21. 10:04
 16/28 anonim ***** válasza:
Én inkább csak annyit kérdeznék,hogy hónap elején fog menni duplán a lakbér???Nem lesz belőle probléma,hogy rezsit nem fogtok tudni fizetni vagy hónap közepén már kajára alig marad??? Amúgy ha most valamennyi részét letennéd a tulajnak akkor azért lehet lenyugodna és jövőhónapba annyival kevesebb lenne nektek a többletkiadás.
2014. jan. 21. 10:15
 17/28 A kérdező kommentje:
Akkor már menni fog a dupla, de ezt megpróbáltuk megbeszélni vele, hogy 2/3-át ki tudnánk fizetni és a többit a hó elején a következő hónappal, de ebbe nem ment bele sajnos...
2014. jan. 21. 13:28
 18/28 kovpet ***** válasza:
Mit mondott, miért nem ment bele? Amúgy sem vagytok jó viszonyban? Mondjuk ha évek óta ott laknátok, akkor más lenne, de szerintem több mint fél év után azért egy ilyen 2/3-os kérésbe simán bele kellene mennie.
2014. jan. 21. 13:48
 19/28 anonim ***** válasza:

"hogy 2/3-át ki tudnánk fizetni és a többit a hó elején a következő hónappal, de ebbe nem ment bele sajnos..."

Azért az elég hülye ha nem fogadta el. Sokkal nagyobb cécónak néz elébe, feltételezve, hogy ez most tényleg csak egy váratlan eset.

Amúgy nem tudsz kicsit kölcsönkérni rokontól, baráttól? 1/3 bérleti díj az nem egy nagy összeg, ha tényleg csak ilyen egyszeri eset...

2014. jan. 21. 15:47
 20/28 anonim ***** válasza:
82%
Az ilyen csúszós bérlők miatt nehéz a bérbeadás ! A gyerekeket ha gond van rendezi a gyámügy ! Akinek meg nem tetszik vegyen magának lakást :DDD
2014. jan. 22. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!