A kutya meg harapta az albérlőm barátnőjét, s nincs meg
az oltási könyv, mit csinálhatok, vagy ők mit
csinálhatnak?
Attól, hogy neki adtad ki, még vendégeket fogadhat.
2014. jan. 17. 17:09
'Elvileg nem jöhetne be más ,mert csak neki adtam ki'
nyilvan a lakas kozelebe se mehet senki, mert te csak neki adtad ki... istenem, de nagy az allatkerted...
ha feljelentenek, te fogod a rovidebbet huzni, ha nincs meg az oltasi konyve a kutyanak. egyebkent te megis mire fel akarnad ot 'viszontfeljelenteni'?
2014. jan. 17. 17:25
és be van oltva a kutya?? ez fontos, mert ha nincs elkezdik az inekciósorozatot, ha meg oltott a kutya ez árthat.
2014. jan. 17. 17:29
Mi egy bilétát is kaptunk mindig...ha az oltási könyv nincs meg ott a biléta amin szám is van sőt ha rendelőbe vagy ha az utcai éves oltásra vittétek ott könyvbe is jegyezték a dolgokat és ezt az illetékes orvosnál aki oltotta vissza tudja keresni a nyilvántartásból.
2014. jan. 17. 17:42
Nemtudom elkepzelni hogy egy olyan.kiskonyv amire evente egyszer szukseg van,eltud tűnni. Tán sose volt.
Feljelentenek aztán kárt téritesz. Kutyát bevizsgálják,hogy veszett e vagy van valami fertozo dolga amit terjeszthet. Kiderul h nem volt oltva ezért is szépen fizetni fogsz.
Neki adtad ki...gondolom az anyja se jojjon egy fazék levessel mert miköze hozzá,nem? -.-'
2014. jan. 17. 17:49
Biléta már évek óta nincs (sajnos), az oltási meg akár el is veszhet (bár én sem értem, hogyan, amikor elvileg minden sétán, bkvn, vonaton, ergo kb. mindenhol a gazdánál kell lennie), egyrészt a kutya állatorvosa tudja igazolni az oltás meglétét, másrészt a chip adatai között is szerepel az utolsó veszettség elleni oltás dátuma és sorozatszáma.
2014. jan. 17. 18:13
Ilyenkor az az etikus eljárás, hogy te kifizeted a hölgynek a gyógykezelésével járó anyagi költségeket.
És igen, feljelenthetnek.
De hogy került oda a kutyád?
2014. jan. 17. 20:51
Az orvosnál megvan , ha NEM csalinkázott a számlával . Ha a biztonsági örökre , és ŐR kutyákra is ugyanaz a törvény akkor IDEGENEKNEK nincsen bejárkálás ! Csak aki az átadott jószág felelőse ,,,, bevezeti mint "felvezető" a személyt attól a pillanatól felelősséget vállal !!
2014. jan. 17. 22:03
#8 te miket hordasz itt ossze orkutyarol mdeg biztonsagi orokrol..?
2014. jan. 17. 22:28
#8 A Gyengébbek kedvéért :) Ha elutazok két hétre nyaralni és a házat meg a kutyát rábízom a szomszédra , és megharapja a kutya barátnőjét azért én nem felelhetek , mert a körülményt Ő idézte elő !!!
2014. jan. 18. 10:10
Kapcsolódó kérdések: