Szerintetek mennyi lenne a reális ár, amennyit ez az albérlet ér?
Szegedről van szó, tehát nem a főváros, azon belül is az egyik külvárosi részén van. 2 külön szoba van benne, 2-en lakunk benne. Régen egy utcával arrébb laktam, ami full fel volt újítva, nagyon modern és szép volt és nagyobb is, ott kellett fixen 28 ezret fizetnem.
Ahol most vagyok, ott omlik a vakolat és jóval rosszabb állapotban van. Itt 19ezer az albérlet + a rezsi és a közös költség (ami 12ezer és teljes egészében mi fizetjük a biztosítástól a könyvelőig mindent), így általában 30-40 ezer (ebben nincs benne a tv/internet, amit magunk fizetünk 4ezerért) között szokott mozogni havonta az ár.
Meg szeretném beszélni a főbérlővel, hogy fizessünk inkább egy fix összeget, mert így nem tudunk ott maradni és szerintem mást sem találna a helyünkre.
Mennyi lenne a reális ár szerintetek? Én olyan 28 ezerre gondoltam, amennyit érne, max 2930, de akkor az internet és mindennel együtt
Igen, de az más város. Nyilván a fővárosban még drágábbak, máshol meg olcsóbbak az alvik, ez mindig is így volt.
Ugyanebben az utcában egy ilyen panelházban kb. 12 ezer az albérleti díj, vagy mindennel együtt fizetnek 20 ezret, ha 3-an laknak. Nyilván ez csak egy 2 személyes lakás, így nem oszlik meg úgy a költség és a rezsi, de egy omló vakolatú lakás nem ér 40 ezret, plánr, h sosem vagyunk itthon, nem fogyasztunk, fűtés nincs bekapcsolva, ez az alap rezsi.
Keress másik albit... ha szerződés köt az albihoz, akkor meg ez van... Pesten metrótól 5 perce, a stadionoknál 80e/hó egy 1 szobás lakás (35 nm, emeletes, téglaház, net nélkül..)
Szeged szintén nagy város, megyeszékhely. Meglepő számomra, hogy Szegeden 2x akkora albit lehet kapni FELEannyiért, mint pesten....
Én Szegedtől kisebb városban élek jelenleg és én is meglepődtem ezen az áron. Egy lepukkant társasházban élünk tűrhető állapotú minigarzonban (18 nm), semmi élettér, tényleg csak fürödni és aludni járunk haza. A bérleti díj alsó hangon 14 ezer, mi a "viszonylag jó állapot miatt" 18-at fizetünk, plusz rezsit, amiből most télen, decemberben pl. csak 12 ezer volt a távhő úgy, hogy még nem is voltak minuszok. 6 ezer a közös költség, amiből szintén mi fizetünk mindent, illetve még 3-3 ezer a villny és a hideg vizes számlánk általában.
Szóval télen jobb esetben is 45-ből jövünk ki a párommal egy semmi lyuk lakásban egy pici városban, panelrengetegben (semmi extra). És akkor ez tényleg csak egy lyuk, nem kétszobás lakás (azok nálunk 25-nél kezdődnek és ez csak a bérleti díj, ami egyedi fűtéses, az már inkább 30+).
Szerintem abszolút nem fizettek sokat, de ha még is így érzed, akkor keress másik lakást. Elképzelhető, hogy az előző tulajnak csak teher volt a nyakán a lakás és ki akarta adni, hogy ne kerüljön pénzbe neki a fenntartása, ezért kért csak "jelképes" árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!