Mit lehet tenni ha egy önkormányzati lakásból leléptek
az albérlők?
Figyelt kérdés
Keresztanyám kiadta az önkormányzati lakását egy ismerős családnak. Két évig laktak benne,normálisan fizettek.
Elvesztették a munkájukat,ezért nem tudták kifizetni a novemberi lakbért és a rezsit sem. Időt kértek ,hogy rendezni fogják kölcsön kérnek stb.
Pár napja leléptek,nem szóltak semmit.
Tartoznak 160 ezerrel.
A gond még az hogy nemvolt ugye jelentve hogy bérlik a lakást,szerintem nem is lehet hogy mások lakják.
A kérdésem az lenne,hogy tud valamit tenni a tulaj? Ha feljelenti őket,elvehetik a lakását is? Köszönöm a segítséget!
2014. jan. 5. 14:38
1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem,hogy bérleti szerződés nincs,csak szóban állapodtak meg, és kaukciót sem kért.
2014. jan. 5. 14:40
2/8 anonim válasza:
érzitek-tudjátok ti is : elbuktátok a 160-at ,
2014. jan. 5. 14:42
3/8 anonim válasza:
"tud valamit tenni a tulaj?"
Igen! A tulajdonos az önkormányzat, és anyukádon be fogja hajtani a tartozást!
De azt nem értem, ki jelent fel kit, és kinek a lakását veszik el?
2014. jan. 5. 23:21
4/8 A kérdező kommentje:
A keresztanyám,fel jelentheti-e a bérlőket? Gondolom igen,de akkor bukta h kiadta az önk-i lakását...
2014. jan. 6. 00:33
5/8 anonim válasza:
Szóval nyerészkedett az önkormányzat vagyonával és még neki áll feljebb?? Minek az ilyennek önkormányzati lakás, akinek semmi szüksége rá??
2014. jan. 6. 03:07
6/8 anonim válasza:
Mindenek előtt keresztanyád nézze át a bérleti szerződést, amit az önkormányzattal kötött.
Szerintem abban jó nagy betűkkel tiltják, hogy bérbe adja.
2014. jan. 7. 22:21
7/8 anonim válasza:
Hoppá! Itt kilógott a lónak a lába!! Önkormányzaton dolgozom, hetente visszatérnek siránkozni egyesek a segélyekért, támogatásokért, mondván hogy 3-4 gyerek van meg nyomor. Kolléga meg tejel is nekik, csak azt nem látja, hogy apuka kamionozik feketén nagy pénzekért, cigivel seftel, bejáratos a rendőrségre, betörőkkel bizniszel, a gyerekek az önkormányzati rendezvényről ellopták a hangosítás egy részét képező nagyon drága laptopot, anyuka úgy füstöl mint egy gyárkémény, de jaj jaj nincs pénz ételre! Önkormányzati lakást tovább bérbeadni???? Lehet a szerződésetek szerint ez lehetséges, de nem etikus. Felejtsd el, és örülj hogy leléptek, és nem vitték a radiátorokat.
2014. jan. 7. 23:36
8/8 anonim válasza:
pontosa,
húzzátok meg magatokat a sarokban
ha tudnátok mennyi tényleg rászoruló vár lakásra !!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!