Körbe járhatják a lakást? Többi lent
Sziasztok,
Albérletben lakom a párommal most 6 hónapnapja.
Múlthónapban mondta a tulajnak a barátja és annak az anyja (mert a tulaj szinte soha nem jön a pénzért), hogy ők körbe akarnak nézni a lakásban, hát nagyon nagy vitatkozás közepette (este volt) beengedtem őket de se villanyt nem kapcsoltam se semmit szinte nem láttak semmit.
Most fizetjük nekik az e havit, és mondták, h ők csak itt akarják átvenni a pénzt, mert mostantól minden hónapba körbe akarják nézni a lakást.
1: ezek a bútorok szerintem 100.000-ret sem érnének
2: NINCS beleírva a szerződésbe, h ők végig akarják nézni havonta a lakást
3: első 5 hónapban fel sem merült ez a dolog.
Megtehetik, hogy igenis követelik, h végignézzék a lakást?
Ismerősöm is kiad egy albit, az totál felújított lakás, minden szobába légkondi, de ő nem nézi át a lakást, több mint 1 éve nem is látta.
Ezek a tulajok ilyen begyöpösödött vagyis csak a tulajnak a barátjának az anya, mert az izél állandóan.
Mindig össze vissza beszélnek, h volt aki állatott tartott, vagy eladott bútort mindig kitalálnak valami.
(főleg, úgy, h eddig ez a lakás nem volt kiadva albérletbe)
Sajnos 1 éves szerződés van aláírva, ezért 2014 júliusig nem tudunk elmenni.
Most már csak azért sem akarom őket beengedni.
Nektek mi a véleményetek?
Valószínűleg nem azt nézi, hogy milyen képeket, illetve személyes tárgyakat hova tettél, sem arra, hogy hogy rendeztétek át a lakást. Lehet neked semmit nem érnek az ő bútorai, ellenben neki igen!
Értelmes felnőtt emberek vagytok vagy mi, mondd el, hogy mondjuk 3 havonta beengeded, megnézheti a lakás állapotát, de ne járjon mindig a nyakatokra, ennyi. Ha nincs titkolnivalód, nincs okod arra, hogy ne engedd be.
Sajnos igen szeretettel nézegették a fényképeket és a kirakott holmit is. Nem a tulajjal és a párjával van a gond hanem a tulaj párjának anyukájával aki nem tudom miért szól bele az ügybe,mikor neki szerintem sok köze nincs a lakáshoz, mert ő a felbujtó mindennek.
Tulajjal és a párjával sem lehet úgy beszélni, h ne lenne ott.
De szokásuk, h csak megcsörgetnek telefonon és várják, h hívjuk vissza őket. pedig már szépen megkértük, h ezt ne! valamit akarnak, ne csak csörgessenek, mert szerintem mi sem ingyen kapjuk a telefonfeltöltést mégis mindig csörgetnek. pedig elvileg ez is meg lett beszélve, és addig csörgetnek egyet-egyet míg vissza nincsenek hívva.
Igenis joga van megnezni sajat lakasat, sot, meg akkor is felmehetne, ha ti nem vagytok otthon - teljes joggal!Orulj neki, hogy akkor mennek, amikor ott vagytok!
En mar reg kiraktalak volna titeket onnan, felbontottam volna a szerzodest, az tuti!
" sot, meg akkor is felmehetne, ha ti nem vagytok otthon - teljes joggal!"
Te ennyire hülye vagy? Oké, hogy nem vagy jogász, de hogy ennyire tévesen tudjad a dolgokat és ezt ráadásul hangoztatod is???
Nézz utána: birtokos, tulajdonos, haszonélvező. Ez három teljesen különböző jog. Nem vagyok jogász de ez annyira alap!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!