Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek érdemes belevágni?

Szerintetek érdemes belevágni?

Figyelt kérdés
Eléggé elrontottam az életemet, érettségit nem fejeztem még be, és most járom az utolsó évemet. Otthon gondok vannak, és nem találok munkát. Már 3 munkahelyen voltam egyik se tartott sokáig, nagyon rossz itt a helyzet. A lényeg haverom hasonló helyzetbe van. És Budapesten kivennénk egy albérletet. Kezdőtőke nagyon kevés. Olyan 60 ezer körül van. Első hónapra vinnénk kaját, és akkor mennénk ki mikor már találtunk ott egy munkát. Meg lehet ott így élni? Nagyon meggondolatlan dolog ez így 60ezerrel? Utána nem lenne gond csak egy hónap. Hazajönni viszont bármikor tudunk. El lehet így kezdeni a pesti életet? És még egy kérdés, szerintetek érettségis állásra jelentkezhetnék így h kevesebb mint egy év van hátra?

2013. okt. 16. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:

A kaukció általában 2-3 hónap. Ami azért 60ezret igencsak nem tesz ki, főleg, ha 30-40 ezer csak a bérleti díj (kb. szoba-konyha lakás ára) a lakásnak.

Szerintem kicsit próbálkozzatok még a gyűjtéssel, mert nem sokáig fog ez menni.

Vagy kezdetben mind a ketten szobát béreljetek és úgy gyűjtsetek fél évig, majd költözzetek össze egy albiba.

2013. okt. 16. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző: nem kaukció hanem kaució.

Kérdező: ha ilyen kevés a lóvé akkor első körben szobát béreljetek. Igaz, hogy másokkal együtt kell lakni de lényegesen olcsóbb lehet, mint az önálló albérlet!

2013. okt. 17. 01:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, hasznosak voltak. Lehet, hogy szobát bérelünk. Egyébként, szerintetek mennyi pénzzel lehetne elindulni albérletbe? Amivel kihúzzuk az első hónapot?
2013. okt. 17. 11:33
 4/5 anonim ***** válasza:

A húgom egy szobát bérel. Igaz csak egy lyuk, nagyon kicsi , de 20+ a rezsi ráeső része. Olyan 30-35-ből jött ki.

Az elöző helyén 30-ért bérelt egy nagyobb szobát a barátnőjével együtt. Ott olyan 60-re jöttek ki ketten. Jól körül kell nézni, lehetőségek vannak. Aztán, ha lesz melótok, akkor lehet nagyobba költözni.

2013. okt. 18. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát most találtam közbe egy egész jó melót. Gyűjtök kis pénzt még, aztán megyünk. Meg érettségit is csinálom mellette,szóval mikor minden meglesz akkor indulunk, mégis biztonságosabb így.
2013. okt. 18. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!