Albérlet/ iroda helyett földház?
Jelenleg panelban lakom a családommal és egy 8 négyzetméteres szobában kellene stúdiót berendeznem :D
A nagyapám az egyetlen élő rokonom aki még normális házban lakik, és van is egy használaton kívüli kisházuk a ház oldalában (egy kb 25 négyzetméteres szoba) de oda nem mehetek, mert hogy én ne borítsam fel az ő életstílusukat. Ők már túl öregek.
Főleg az öreg új feleségével van a baj.
Mást nem tudok ahova mehetnék, a bérelhető pincék, putrik, stb, havi 25 ezertől kezdődnek, ez most pont az ösztöndíjam.
Szóval arra gondoltam, hogy egy havi műterembérlés helyett kimegyek valami erdőbe, vagy a szentendrei szigetre, vagy bárhova ami kietlen, építek egy ilyen dómot:
Bevonom ponyvával, felhordok rá földet, és ott alakítom ki a studiomat.
Van más lehetőségem? Egyszerűen élhetetlen az ország, be van rohadva, és nem normális a családom.
Azt sem értem miért nem költözünk ki a panelból, megtehetnénk.. mindenki idegbeteg, de eszükbe nem jut elköltözni egy normális helyre.
És a legjobban én érzem a hátrányát, itt nyomorgok egy 8 négyzetméteres szobában, ahol még a belmagasság is 2,5 méteres, és megőrülök. Nincs hol dolgoznom.
Ezt most komolyan kérdezem.
Hogyan oldjam meg?

Akkor hogyan? Hova?
0-ból nem lehet elindulni, márpedig ebben az országban sehol sem osztogatják a pénzt.

egyszerűbb, ha körbekérdezel ismerősök, barátok között, van-e valakinek olcsóbb, baráti áron kínált helye. illetve kérd meg, hogy ha nekik nincs, akkor kérdezzenek meg másokat, adják meg a kontaktod stb.
nekem pl. rémolcsó albérleti szobám lett így. semmi sem lehetetlen.
az épített valamivel az a gond, hogy a) széthordják azok, akik arra járnak, b) épp most próbálják szankcionálni a hajléktalan embereket, akik kunyhókat építenek - nehogy belefuss valami büntetésbe!
igen, tényleg fosch egy országban élünk, de azt ajánlom, inkább nézz körül, nyitott szemmel, hátha van olyan ismerősöd vagy ismerősöd ismerőse, aki tud segíteni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!