Albérletben nem jár segély?
A lakcím fiktiváltatásához 1 db kérelem kell az okmányirodában, amit aláír 2 tanú is. Egyetlen egyszer kell bemenni a hivatalba, és kb. 3000 Ft-ba kerül, amit visszaadnak, amint ismert lesz a korábbi lakó új címe. Ennyit a rengeteg ügyintézésről és a nem kevés költségről (mennyi lakbért is szedtél be, hogy olyan soknak tűnik az a háromezer forint?)
Mindezt csak akkor kell megtenni, ha a lakó elmulasztja bejelenteni az új lakcímét, ami tipikusan a kekec bérbeadók miatt történik, akik nem engedik bejelenteni a bérlő lakcímét.
A lakcímbejelentés a lakóra nézve kötelező, annak megakadályozása a Ptk. 5. paragrafusa szerinti joggal való visszaélés.
Hát átolvastam városkánk "támogatási"
kérvényeit de itt mindenhol jó tartózkodási hely . Kivétel a lakás fenntartási támogatás de az nagyon alacsony összeg .. A mai világban oda kell figyelni minden sumákerolóra :)
2. válaszoló vagyok.
Én egyszer elkövettem ezt a hibát...Akik nem értenek azzal egyet,hogy be ne jelentsd állandó lakcímmel oda nekik kívánom,hogy éljék át ugyan azt amit én és majd rájönnek!!!
Szerencsére nekem rendesen fizettek,rendesen ki is költöztek,de mindenféle hitelt meg mindent felvettek az ég világon...sorra jöttek a felszólító és fenyegető levelek,mindenféle behajtók püfölték az ajtót a nap különböző szakába...az utánuk lévő bérlők kb szó szerint elmenekültek onnan! A lakást teljesen ki kellett ürítenem mert senki nem lakott ott aztán a végén kifeszítik az ajtót és visznek minden mozdíthatót a tartozások miatt.A szabadságaim egy része azzal ment el,hogy ki kellett jelentenem őket és a behajtókat stb végig járni,hogy nem laknak ott közük nincs ott semmihez stb stb mert hiába jelentem én őket ki attól még a különböző szerződésekbe leírt lakcím nem tűnik el.
De,hogy a kérdésedre választ kapjál... ápolási díjról van szó és:
Ha az ápolási díjra jogosult személy lakcíme az ellátás folyósításának időtartama alatt megváltozik, a változás hónapjára járó ellátást a korábban folyósító szerv teljes összegben folyósítja.
Lakcímváltozás esetén az ápolási díjra jogosult személy kérelmére vagy az új lakcím szerint illetékes jegyző megkeresésére az ügyben keletkezett iratokat haladéktalanul, de legkésőbb nyolc napon belül meg kell küldeni a jogosult új lakcíme szerint illetékes jegyzőnek.
Ha az ápolási díjra való jogosultság az új lakcímen is változatlanul fennáll, illetőleg a 18. . életévét betöltött tartósan beteg személy ápolására a jogosultságot megállapították, akkor az új lakcím szerint illetékes jegyző az ápolási díjat a lakcímváltozást követő hónap első napjától folyósítja, feltéve, hogy az ellátás iránti kérelmet a lakcímváltozást követő 30 napon belül benyújtják. [R. 9. § (1)- (3)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!