Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben nem jár segély?

Albérletben nem jár segély?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék adni egy lakást, én vagyok bejelentkezve állandó lakcímen "más városban dolgozom tartósan" idáig a bérlők ideiglenes bejelentővel voltak ,akik most szeretnék kivenni azt mondják csak állandó lakcímre kapnak egy bizonyos segélyt "van egy autista gyerekük " ez milyen segély lehet ,vagy csak a helyi hivatal körülményes.

2013. szept. 12. 14:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Be ne jelentsd őket!!!!!!!!!
2013. szept. 12. 14:52
 2/15 A kérdező kommentje:
Sajnos én is félek , jártam úgy a diginél lakcímkártyára még vonalas telefont is beköttetek fizettem is ..
2013. szept. 12. 15:07
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Állandó lakcímre nem szabad bejelenteni.
2013. szept. 12. 16:15
 4/15 anonim ***** válasza:
28%

Ugyan miért fizettél, mi közöd van valaki másnak a szerződéséhez.

Amúgy nincs jogod megakadályozni a lakcímbejelentést, és a bérlő dönti el, hogy állandó, vagy ideiglenes. Egyik sem ad több jogot, konkrétan semmi jogot nem adnak a lakásra.

2013. szept. 12. 16:18
 5/15 A kérdező kommentje:

+4

Sajnos a helyi fűtés szolgáltató meg a társasházunk olyan , odabiggyesztik a szerződés mellé ,, ha átjelented a fogyasztót , te vállalsz garanciát a fizetésre a lakásod után, sőt ha van rajta bank hiteled be kell jelenteni és egy fedezeti kauciót letelni a bankba ,, mert ezeken az embereken ha nincsen tulajdonuk nem behajtható . Most segélyügyileg mi a különbség állandó, vagy ideiglenes lakcím között ?

2013. szept. 12. 17:04
 6/15 anonim ***** válasza:
26%

Vezetékes telefonról volt szó, hogy azt minek fizetted ki helyette.

Mégegyszer: nincs jogodban a bérlő helyett eldönteni, hogy milyen lakcímet jelent be. Ha neki lakóhelyre (tévesen: állandó lakcím) van szüksége, akkor jelentse be azt. Neked semmivel sem rosszabb.

2013. szept. 12. 19:33
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó! Tisztában vagy azzal, milyen egy kényszerkijelentés?! Én csináltam már. Nem kívánom senkinek,hónapok, rengeteg pénz, utánajárás.... Márpedig ha bejelent valakit a lakásába, és az illető nem akar kiköltözni, kijelentkezni, akkor nagyon nagy bajba kerül.
2013. szept. 12. 19:51
 8/15 anonim ***** válasza:
45%
A lakásból eltávolítani semmivel sem könnyebb, ha nincs bejelentve a lakcíme. Semmivel sincs több joga a lakásra a bejelentett lakcímtől, ezért a bejelentést megakadályozni sincs értelme. Önbecsapás.
2013. szept. 12. 19:52
 9/15 Sandol válasza:

Én úgy tudom amúgy is, hogyha van két tanús bérleti szerződésük, akkor egyáltalán nem kell a bérbeadó engedélye, hogy bejelentsék magukat akármire. Ott a szerződés, ott fognak lakni, ergo még kötelességük is bejelentkezni állandóra.

A segély pedig szerintem állandó lakcímre, tehát lakhelyre jár.

2013. szept. 12. 20:47
 10/15 anonim ***** válasza:
8-as! Nem arról van szó, hogy bármilyen joga lenne a lakáson. Hanem arról hogyha be van jelentkezve, akkor nagyon hosszú folyamat, és rengeteg ügyintézéssel jár onnan kijelenteni. Nekem két hónapba, és nem kevés pénzbe került. Plusz még nekem kellett tanúk után kajtatni, hogy igazolják hogy a csaló szélhámos akit a rendőrség köröz, nem lakik az én tulajdonomban lévő lakásban. Állandóan a nyakamra jártak még utána évekig, behajtók, rendőrség.... Volt olyan hogy karácsony szentestéjén sütöttem főztem és a rendőrség majdnem rámtörte az ajtót, a saját lakásomban. Én mindenkit lebeszélnék arról hogy bárkit engedjen bejelentkezni magához.
2013. szept. 12. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!