Tulajdonosként van jogom azt mondani, hogy nem engedem és kész?
Hát, mivel ez áll a szerződésben, sajna joga van.
Persze valószínűleg nem sokáig lesz így bérlője.
De miért zavar téged a lány? Most elvárod, hogy a bérlőd papi szüzességet fogadjon, vagy mi?
igen van. Ezért jobb bérelni egy teljes ingatlant, mint csak egy szobát.
Ha a teljes ingatlant bérelné akkor nem szólhatnál bele, viszont kötelezheted arra, hogy felelőséget vállaljon a többiekért.
Te vagy birtokon belül.
Én szvsz engedékeny lennék a bérlőmmel szemben...
Elvégre pénzt fizet neked amiért nem kell megdolgoznod.
Nem akarok a szavakon lovagolni, de ha a szerződésben az van rögzítve, hogy szólnia kell erről a tulajdonosnak, akkor ő szólt erről, és te nem tudod ezt megtagadni.
Ha az lenne a szerződésben, hogy a Te engedélyed szükségeltetik ehhez, akkor lehetne megtagadni a kérést.
Így a tájékoztatást időben megkaptad, nem reklamálhatsz, ha megérkezik a barát barátnője, hogy Te nem tudtál róla, és bár szerettél volna egész hétvégén alsógatyában közlekedni a házban, de jól kitoltak veled és most fel kell öltöznöd... Tájékoztattak a helyzetről időben, hogy alkalmazkodni tudj hozzá.
Mondhatod, igen, de ebből bajok lesznek. Én hagytam ott fősulisként albérletet, mert senki sem jöhetett fel hozzám. Előre ki kell kötni inkább, hogy senki sem jöhet fel, vagy jöhet, de mittudomén 16-18 óráig vagy este 8-ig. Ez a szólni kell a tulajnak, igen homályos megállapodás, totál nem egyértelmű nekem. Barátnőmnek volt ilyen házinénije, minden egyes alkalom előtt megkérdezte, felmehet-e a barátja. Néni mondta, hogy igen. Aztán a 10. alkalom után meg, hogy költözzön el a csaj, mert sokat volt fent a barát. Amit pedig a néni engedett, ugye. Jobb az ilyet tisztázni konkrétan.
A saját házadba meg azt engedsz be, akit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!