Fiatal pár vagyunk, hol találhatnánk Budapesten albérletet 30 ezer + rezsivel, ami nem kamu? Mert az összes netes hirdetés kamu.
Vannak simán olyan hirdetések expresszen, ami 25-30-ért kínál pl. egy kis lakást, de az a baj, hogy ezekhez 3 telefonszám is tartozik, tehát biztos "ingatlanosok", akik csak elszednék a pénzünket. Hogy lehet kiszűrni, hogy magánszemély hirdessen?
Mert ingatlanosoknak már azért is fizetni kéne, hogy egyáltalán meg lehessen nézni a lakások kínálatát. Hol hirdetnek magánszemélyek? Vagy ők eltűntek a föld színéről?
Lehet, hogy ez csak ilyen alacsony árnál van így, de ennyit tudunk megengedni magunknak. (60 ezer lakbér+rezsi együtt)
Októberben költöznénk, tehát addig még van 1 hónap lakást találni. Amúgy pestiek vagyunk, de ez sokat nem segít rajtunk.
Utolsó vagyok. Most nézem, hogy 40 ezerért is van már lakás... Linkelni nem szeretnék, még a végén azt mondanák, hogy reklámozom...
Gondoljátok meg ezt a 30 ezret... Csak összehasonlításképp, előző albérletben egy szobát béreltünk ketten 25 ezer + rezsiért...
szia!
köszi a választ!
az említett ismerőseim is 40ért találtak lakást, meg barátom szülei is, szóval ennyiért végül is már van, ezt tudom. csak nekünk nem mindegy hogy 30 vagy 40. de mint mondtad, lehet, hogy a rezsi kijön 20ból, és akkor összesen a 60 még rendben is van. csak lehet, hogy télen a rezsi jóval több lenne mint 20 ezer, sőt, ez szinte biztos.
azért köszi, hogy utána néztél!
"Az ingatlanostól egyébként nem kell félni! Neked nem kell azért fizetni, hogy megmutatja a lakást, meg semmiért.."
igen, a rendes ingatlanosoktól nem is, csak az olyan csalóktól, akik összegyűjtik egy név alá az összes jó árú lakást, és pénzt kérnek, hogy megnézhesd. és az ismerősöm teljesen természetesen mondta, hogy ez így működik, sehogy máshogy nem lehet olcsó lakást kapni.
gondoltam rá, hogy elmegyek ingatlan irodákba, de nem hiszem, hogy lenne valami 35ért. de hátha, meg kell próbálni, mert sosem lehet tudni.
még arra is gondoltam, hogy fizetett hirdetést adok fel, ha aktuális lesz.
Általában a minimum összeg 1000 ft/nm. De egy átlagos környéken egy átlagosan felszerelt 30 nm-es lakást min. 40-50-ért vehettek ki. Én gyakorlatilag mindenhol 1-2-3 havi kaució van.
Gondolj bele, kiadod az átlagos kicsi lakásod vadidegenek embereknek. Hát minimum elkérsz 40-50 rongyot. Ez alatt nem is fogtok találni, ez egészen biztos. Persze ha a nyóckerbe mentek egy sötét, büdös körfolyosós házba a lakatos család mellé, akkor talán.
40ért szerintem találunk, az nem lehetetlen. meg nem gáz, ha 40, csak férjen bele 60ba rezsivel együtt, de az már kicsit bonyolultabb.
különben meg nagyon is reális elvárás a 35 ezer, ilyen f.os fizetések mellett. most alberlet.hu-t nézegettem, 40ért már sokféle van, és az sem baj, ha város széle, csak legyen közel a munkahelyhez. 35-38ért is volt most pár lakás. ha egyhavi kaukciót kérnek, az sem nagy baj, azt ki lehet fizetni.
a lényeg, hogy hosszútávon kb. 60ezer legyen a bérleti díj és rezsi. szerintem ez az az összeg, ami ma Magyarországon még megfizethető pályakezdő fiataloknak.
különben meg lehet hogy az lesz, hogy végigkérdezzük az ismerősöket is, mert mint mondtad, az emberek idegeneknek drágábban adják ki.
Egyetértek az előzővel valamint ezen is érdemes elgondolkodni:
Kicsi, olcsó lakás legyen mondjuk 5 millió ft értékű.
Éves 5% kamat azért elérhető kategória. 5 millió forintra ez kb. havi 21 ezer forintot jelent. És ez a befektetés jóval kevesebb kockázattal jár, mint egy vadidegent a lakásodban tartani. Ezen felül tegyük hozzá, hogy a tulajdonos viseli ha elromlik a hűtő, mosógép, bojler, tűzhely, mikró stb. (Albérletben élünk, nekünk pl. volt már 20 ezres szervizelés amit természetesen a tulaj fizetett.)
Valamint ugye azért az 5 milliós lakás Budapesten azért az tényleg valami kis garzon szerűség inkább, illetve 5%-nál azért többet is ki lehet hozni megfelelő de biztonságos befektetésekkel.
Szóval ilyen szemmel nézve a dolgokat 30e + rezsiért nem reális elképzelés vagy tényleg valami extra lepukkant környéken, nem túl jó állapotú lakás és azt is berendezés nélkül.
"ha egyhavi kaukciót kérnek, az sem nagy baj, azt ki lehet fizetni. "
Az sem baj? :)) legtöbb helyen 2 havit kérnek, az az elterjedt, általános szokás.
Amúgy igen, jól látod. Jó ismerőstől van esély olcsóbban megkapni. Ha úgy érzi kevesebb a kockázata veled, mert ismer 20 éve és tudja, hogy nem fogod szétverni a lakást meg bízhat benned, hogy a lakbér fizetéssel se lesz gond és mivel ismerősök között megy a biznisz így tán még az adót is lecsalja és akkor a végén tényleg odaadhatja neked valamivel olcsóbban mint egy idegennek adná, akivel nagyobb kockázata lenne.
Persze ehhez kell egy megfelelő ismerős, itt kezdődik a probléma. :)
szia!
igen, de ahhoz kellene komolyabb kezdőtőke is, hogy tudjunk venni egy 5 milliós lakást. mellesleg kb. 2 évig élnénk albérletben, utána meg vennénk egy nagyobb lakást, magasabb törlesztőrészlettel, ha már a fizetéseink is magasabbak lesznek. (mert én egyelőre még diákmunkázom.)
de nem ragaszkodom a 35höz, jó a 40 is, attól függ mennyi a rezsi. alberlet.hu-n amúgy néha megadják a rezsi árát is, meg hogy 1 vagy 2 havi kaukciót kérnek, szóval lehet kalkulálni. ha két havit kérnek, az sem olyan vészes, de az egyhavinak nyilván jobban örül az ember.
amúgy eredetileg egy jó ismerősömhöz költöztünk volna, csak sajnos visszamondta, pedig jó lett volna, kb. 40-et kellett volna fizetni kettőnknek a barátommal havonta a szállásért és rezsiért. még az rendben lett volna, hogy ismerőshöz költözünk, mert ismerjük, de idegenhez nem szeretnék, ezért a szoba ezért nem jöhet szóba. pedig olcsóbb lenne, ez világosan látszik.
az ismerősös lehetőség is képlékeny, de még megkérdezek pár embert, hátha az ő ismerőseiken keresztül lesz valami.
köszi hogy írtál!
"igen, de ahhoz kellene komolyabb kezdőtőke is, hogy tudjunk venni egy 5 milliós lakást. "
Ja nem írtam olyat, hogy vegyél. Hanem arról beszéltem, hogy gondolj bele mennyit ér az a lakás amit ki akarsz venni, számolj rá mondjuk évi 5% kamatot aztán tedd hozzá, hogy bármi berendezés elromlik azt a tulajnak kell kifizetni, valamint add hozzá azt a nehezen forintosítható kockázatot, hogy egy idegennek adja ki a lakását.
Szóval arról beszéltem, hogyha ilyen szemmel nézegeted a lakásokat és a hirdetéseket akkor mindjárt nem tűnik olyan veszettül drágának egy 40-45 ezer forintos albérlet.
ja, akkor félreértettelek.
igen, természetesen megértem a tulaj helyzetét is, és tényleg nem tudhatja, ki fogja kivenni a lakását.
szüleim belvárosi lakása asszem 20 milliót ér, és 60ért adják ki. ha egy lakás 8 milliót ér, akkor reális a 35-40, pláne ha nem a belvárosban van. de persze, értem, mit mondasz, és manapság nehéz megbízható bérlőt találni, csak hát kicsit igazságtalan, hogy minden elég drága, de a fizetések meg éppen arra elegendők, hogy megéljen belőle az ember. persze a mi esetünkben mindketten dolgozunk, ez megkönnyíti a helyzetet, de azért 5-10 ezer forintot nem ártana minden hónap végén spórolni.
ha kijövünk 60 ezerből havonta ami a bérleti díjat és a rezsit illeti, akkor már örülni fogok. elvileg rezsin is sokat lehet spórolni, hiszen hétköznap alig leszünk otthon a munka miatt, és elég csak este és hétvégén fűteni. egy kis lakást meg könnyebb is fűteni.
szóval én ezt a havi 60 körüli összeget mindenképpen próbálnám betartani, egyelőre többet nem nagyon tudnánk megengedni magunknak.
11-es vagyok.
Remélem sikerül találnotok lakást :) Tudom, mennyire nehéz, én is sokat szívtam vele. A rezsivel tényleg lehet spórolni, kb úgy számolj, hogy a közös költség olyan 9-10 ezer ft, ezen nyilván nem tudsz. Nálunk az áram olyan 4-5 ezer ft, a meleg víz kb 2ezer ft, a fűtés télen max. 7500 ft volt (ez januárban volt). A vízszámla 2 havonta jön, 10 ezer ft... Szóval fűtés nélkül kijön a 20 ezer rezsi, télen sajnos kicsit megugrik... Amúgy szerintem mindenképp mérhető fűtésű lakást nézzetek (konvektor, cirko, vagy mérőórás házközponti). Bocsi ha ezeket már tudod, gondoltam azért leírom :)
És egyébként szerintem is pofátlanul drágák az albérletek.. vagyis inkább a fizetések rohadtul alacsonyak. Ha kettőtöknek átlagos fizetése van, a felét elviszi az albérlet... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!