Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Fiatal pár vagyunk, hol...

Fiatal pár vagyunk, hol találhatnánk Budapesten albérletet 30 ezer + rezsivel, ami nem kamu? Mert az összes netes hirdetés kamu.

Figyelt kérdés

Vannak simán olyan hirdetések expresszen, ami 25-30-ért kínál pl. egy kis lakást, de az a baj, hogy ezekhez 3 telefonszám is tartozik, tehát biztos "ingatlanosok", akik csak elszednék a pénzünket. Hogy lehet kiszűrni, hogy magánszemély hirdessen?

Mert ingatlanosoknak már azért is fizetni kéne, hogy egyáltalán meg lehessen nézni a lakások kínálatát. Hol hirdetnek magánszemélyek? Vagy ők eltűntek a föld színéről?

Lehet, hogy ez csak ilyen alacsony árnál van így, de ennyit tudunk megengedni magunknak. (60 ezer lakbér+rezsi együtt)

Októberben költöznénk, tehát addig még van 1 hónap lakást találni. Amúgy pestiek vagyunk, de ez sokat nem segít rajtunk.

2013. aug. 26. 19:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Azt tudd, hogy ez egy lakáshoz nagyon komolyan alacsony ár. Ilyen alacsony bérleti díjjal nagyon ritka, ha ki tudtok venni egy teljes lakást. Ha mégis, akkor az vagy jókora mázli vagy nem túl jó a környék, esetleg nagyon pirinyó (30 nm alatti). De persze előfordulhat!

Az Expressz valóban sz*r, én is találkoztam rengeteg kamuval. Sőt, képzeld el, hogy az egyik barátom (aki ingatlanozik) saját készítésű fotóit használták fel!! Amit ő készített a saját gépével egy olyan lakásról, ami eladó (!) volt. Szóval, sokszor még a képet is lelopkodják. :(

A három telefonszámos hirdetések egy Balaton utcai ingatlanos cégé szerintem, akik kb. 6 ezret kérnek azért, hogy címeket adjanak neked vmi 3 hónapig.

Én az albérlet.hu-t ajánlom Neked, az sokkal hitelesebb. Ott külön tudsz keresni szobát és lakást is. Esetleg még az ingatlan.com, de ott azért elég kevés az ilyen kis költségű lakás, de érdemes megpróbálni.

Hogy lehet kiszűrni? Pl. ha több kép van a lakásról, az nagyobb valószínűséggel nem kamu. Ha csak a környék fotója látszik, a lakás egyáltalán nem, akkor az is majdnem 100 százalék, hogy kamu + ingatlanos.

Amúgy valamivel nagyobb összegnél, 40 ezer felett, azért már kevesebb a valótlan hirdetés.

2013. aug. 26. 19:10
 2/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi szépen a normális választ! (ritka az ilyen, megjegyzem) Nekünk 30 nm alatti is jó, igaz, az nagyon kicsi, de hát ez van. Valóban nagy szerencse kell ahhoz hogy ilyen olcsón kifogjunk valamit, de hátha összejön.

Köszi a tippeket is, szerintem ezt a két oldalt már néztem, de végigböngészem még egyszer.

Igen, meg vannak olyan hirdetések is, ahova kiteszik, hogy a képek csak illusztrációk. Nem csodálom, hogy ezek után még a barátos által készített képeket is lelopták. Egyáltalán legális, amit csinálnak?

A balaton utcaiba elvileg nem szabad regisztrálni, mert az nagyon gáz hely, ezt egy ismerősöm mondta. Eleve ez is milyen eljárás, hogy attól akarnak pénzt lehúzni, aki lakást keres, tehát még azért is fizetnie kell, hogy egyáltalán KERESNI tudjon.

Meg a főbérlők tudta nélkül "veszik magukhoz" a hirdetéseket, és a főbérlők néha nem is tudják, hogy ezen keresztül talált rá a bérlő a lakásra.

köszi még egyszer a segítséget!

2013. aug. 26. 19:31
 3/22 anonim ***** válasza:

Nincs mit. :)

Esetleg gondolkodhattok abban is, hogy először szobát béreltek. Lehet, nem hangzik túl jól, de talán érdemes ezeket is megnézni. Akár csak információszerzés céljából. Mert a 30 nm alatti lakás az nagyon nem jó, valószínűleg még egy rendes konyha sincs benne, nem tudsz rendesen ruhát szárítani stb.

Egy szobánál meg simán kifoghattok egy nagy lakást és jófej lakótársakat. :)

2013. aug. 26. 19:38
 4/22 anonim ***** válasza:
30nm alatt is simán eléltek ketten. Ezzel nincs gond. Azzal már igen, hogy ilyet se fogsz pesten 30e-ért kapni! Vagy ha igen, akkor nagyon lepukkantat nagyon város szélén és/vagy valamilyen szempontból rosszabb környéken. Szóval inkább itt ez a baj. Nem az, hogy ne lehetne egy fiatal párnak 20-28 nm-en eléldegélnie. Mi is éltünk 27 nm-en és simán volt konyha, zuhanyzó, szoba/háló rész.
2013. aug. 26. 21:25
 5/22 A kérdező kommentje:

köszi ismét a válaszokat!

szobát azért nem szeretnénk, mert tényleg csak kettesben szeretnénk lenni ilyen sok év együtt járás után. de azért köszönöm a tippet.

azért reménykedem benne, hogy max 35ért kapunk egy kicsi lakást. a város széle sem baj, a kérdés hogy a városnak melyik széléről van szó. ha van zuhanyzó meg wc, akkor szerintem nagy baj nincs, egyelőre kicsik az igényeink. szerencsére van 1-2 ismerős, akihez lehet segítségért és ötletért fordulni, de majd meglátjuk, mit sikerül kihozni belőle.

amúgy ti mennyiért béreltétek a 27 nm-es lakást?

2013. aug. 26. 22:18
 6/22 anonim ***** válasza:

Szia

45-ért

Összesen pedig 65-75 között volt közös költség, villany, gáz fizetéssel együtt. Igaz ez 7 ker, Blahához közel.

Mi is fiatal párként költöztünk össze és így tapasztalatból mondom, hogy elég a 30nm alatti. Ha normálisan van kialakitva akkor van fürdő, konyha, szoba, el lehet férni.

Mi is lehetőleg olcsón kerestünk de azért belső kerületekben és ezt sikerült akkor (egy éve) találni a sok átverés között. Piaci ára ennyi ezeknek de még 50-55 ezreset is megnéztünk és az se volt jobb vagy nagyobb csak drágább.

Külsőbb kerületben van esély talán-talán 30-35 ért találni bútorok, gépek nélkülit. 17-18 kerület például vagy Kelenföld.

Persze lehet szerencsétek de ez a realitás, hogyha valakinek van egy normálisabb lakása Budapesten és berendezések, gépek is vannak benne az elég nagy marha ha 40 ezer alatt kiadja egy idegennek.

2013. aug. 27. 00:27
 7/22 anonim ***** válasza:

Ja és nem kamu az összes hirdetés de amíg irrealitás és a valóság apró határán mozogsz és ilyen hirdetéseket nézel addig 98% tuti kamu lesz, tapasztaltuk mi is, szóval tényleg tökre megértelek!!

A kamu hirdetés jellemzően ilyen, hogy majdnem hihető de általában túl szép, hogy igaz legyen.

Amúgy ingatlanostól ne félj. Ő csakis a tulajtól kap pénzt, számodra ingyenes. Velük csak az a bajom, hogy többnyire drágább. Ők a tulajjal pl egy hónap albérlet díjban állapodnak meg siker díjként. Az ingatlanos érdeke is lesz tehát a lehető legdrágábban kiadni. És ő szakmabeliként pontosan tudja mennyi a maximum amiért kiadható.

Magánszemélynél van esély rá, hogy 5-10 ezerrel alul értékeli a saját lakását. Nem sok, de van esély.

Aki azért kér pénzt(meg úgy egyáltalán pénzt kér bármire az albérlet kereső embertől), hogy utána cím listát adjon az csaló, nem ingatlanos. Remélem ilyen átverés áldozata nem lettél!!

2013. aug. 27. 00:57
 8/22 anonim ***** válasza:
Tanácsom pedig csak annyi lenne, hogy naponta többször keresd az új hirdetéseket! Alberlet.hu-n, aprod.hu, expressz, jofogas stb. Ha bármi jót találsz azonnal hívd és azonnal menj megnézni. Ami hirdetés napok óta fent van az vagy drága(ár érték arányban), vagy kamu vagy már kiadták csak elfelejtették törölni.
2013. aug. 27. 01:06
 9/22 A kérdező kommentje:

szia!

igen, én is úgy gondolom, hogy ilyen alacsony árnál vannak ezek a kamuk, olyan "cégek", akik kihasználják, hogy az ember olcsón keres lakást.

én nem lettem áldozata ilyennek, de az egyik ismerősöm olyan magabiztosan mondta, hogy ez csak ilyen "ingatlanosokon" keresztül működik, hogy simán elhittem nekik. persze igyekszem ezeket elkerülni, de ők sokkal idősebbek, mint mi, ezért gondoltam, biztosan nagyon tapasztaltak.

az a baj, az apród is tele van ilyen csalókkal, de köszönöm a tippet, naponta fogom nézni a legfrissebb hirdetéseket.

ingatlan.com-on és albérlet.hu-n sajnos a legkisebb ár is 40 ezer volt. egyébként igazad van, amit az árról mondasz, ez a 35 lehet, hogy túl alacsony, de hátha lesz valaki, aki ennyiért kiadja a nagyon kicsi lakását. még megpróbálok értelmes felnőttől is segítséget kérni, de hát meglátjuk, mennyire lesz segítőkész.

mesélte az az ismerősöm, akit átvertek az "ingatlanosok", hogy felhívott egy csomó albérletet, és mindegyik irodába irányította, hogy ott adja meg pénzért az igazi elérhetőségeket. szóval érdekes dolgok ezek...

még van egy hónapunk, hátha sikerül valamit találni.

amúgy én kollégiumnak is örülnék, ahol havi 20at kell fizetni, csak az a baj, itt általában a folyosó végén van a wc. mellesleg a barátom nem diák, szerintem ő nem is költözhetne koliba.

köszönöm a segítséget és a tippeket!

2013. aug. 27. 08:56
 10/22 anonim ***** válasza:
A 30 ezer nagyon kevés, ennyiért nem fogtok találni Pesten, maximum egy szobát. Én most költöztem a 3. albérletembe, úgyhogy azért tisztában vagyok az árakkal...én is az alberlet.hu-n és az ingatlan.com-on szoktam keresgélni. Most gyorsan beírtam az ingatlan.com keresőjébe... 30 ezerért csak szobát adott ki. 45 ezerért azért már vannak kicsi lakások is. Amúgy szerintem egy kicsi lakás ezsije kijön 15-20 ezerből... Az ingatlanostól egyébként nem kell félni! Neked nem kell azért fizetni, hogy megmutatja a lakást, meg semmiért.. Ha óvatosak vagytok, nem fognak átverni. Szerintem ne vesd el azonnal az ingatlanos hirdetéseket se.. Ha tetszik, felhívod, megnézitek... Ha pénzt kér, vagy nem tetszenek a feltételek, otthagyjátok...
2013. aug. 27. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!