Hova? Hova ne Budapesten?
A Klinikák metróállomás környékére, és az Illatos úthoz ne. Ennyi.
Egyébként ajánlom a MÁV lakótelepeket, a József attila lakótelepet és a Havanna lakótelepet.
De Újlipótváros és Angyalföld sem rossz hely.
A legrosszabb az Illatos út-Kén utca környéke, és a Magdolna negyed nevű rész, amely a Klinikák metrómegálló mögött van. A Kálvária tér, Orczy tér is zűrös, a Baross teret a 8.-ban most hirtelen nem tudom, melyik.
A Havanna lakótelep a XVIII. ban ronda és panel, viszont olcsó, és amióta bekamerázták, biztonságos is. A IX. ker. legszebb lakótelepi része a József Attila, ez tényleg kulturált, rendezett.
Általános szabály, hogy park mellé költözni nem jó, mert a parkokban gyakran csövesek tanyáznak.
A X. kerületben a Mázsa tér környékét kerüld el, a sétálóutca ott az egyetlen lakható utca, azt mondjuk szépen felújították pár éve. A Fertő utca szintén a X.-ben van, és zűrös hely, kerüld.
A József Attila lakótelep jó választás lehet.
A gond az, hogy hiába költözöl a VIII., IX., X. kerület jobb részeire, ha a zűrösebb helyeken kell elmenned ahhoz, hogy hazaérj...Ha autóval, taxival jársz, az azért jobb.
XI. kerület nem jó? Igaz, az Buda, de általában elég jó, meg a XIV. is. A XIII. kerületben laktam, a Szegedi út környékén, azt nem ajánlom, de a többi része a kerületnek elég jó, főleg ami közelebb van a belvároshoz.
A Dunához közelebb levő IX. kerületi részek is elég jók. Boráros tértől a Nemzeti felé (legalábbis azt hiszem, az IX.),bár biztosan drágábbak is. De vannak más felújított részek is.
A Klinikák amúgy tényleg nagyon-nagyon rossz....Én egy ideig jártam a Jázmin utcai iskolába, hát amik ott vannak..Szigony utca és társai: NEM. Akármilyen szép esetlegesen egy lakás, oda ne menj.
Szívem szerint a II. és XII. kerületet ajánlom leginkább, de ha nem akarsz messzebb menni a munkahelytől...azok már tényleg jó helyek és azért a lakások se sokkal drágábbak. Én mostanában kerestem albérletet, 50 ezer ott is az alsó határ.
Gyakorlatilag felsoroltad a legrosszabb környékeket a belvárosban. Kálvária tér? Tele van cigánnyal. Baross, Orczy szintén.
Azt mondod, a fő a biztonság. Akkor ezeket felejtsd el gyorsan. Angyalföldnek már vannak jobb részei. Minél kijjebb jössz, annál jobb.
Ajánlom, ezek viszonylag olcsók és jók:
Újpest nagy része, de főleg Káposztásmegyer. Igen, ez már messzebb van, de itt garantáltan sétálgatsz akár melltartóba is éjszaka, a kutyát nem érdekli. A cigány lakossága Kápnak kb. minden 15. 40 lakásos paneltömbben él egy.
XI. jobb részei.
Óbuda jobb részei, akár Békásmegyer is. Forgalmasabb pontjain pedig a Flórián, Aquincum.
II. kerület úgy majdnem teljesen egészében, de ez már drága.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Attól függ mennyit szánsz rá. Ha mondjuk egy 40 nm-s lakást szeretnél 40-50 ezer körül akkor Újpest, Óbuda, Angyalföld egyes részei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!