Van egy bérlőnk pár éve, szerződésipapír nem íródott, szóban egyeztünk meg, hogy a rezsit fizeti, illetve 20. ezret havonta. Most ki szeretnénk tenni, felszólítottuk, hogy menjen el, letelt a határ idő is, nem ment el. Mit csináljunk?
Jeleztük felé, hogy akkor kipakoljuk a holmiját, el is kezdtük.Ránk hívta a rendőrséget, és feljelentést tesz felém rongálásért (levágtam a lakatját, és nem vagy hatósági személy). Ügyvéddel csináltattam a felszólítást, meg is kapta, tudomásul vette, és mégse tudtam ki tenni. Mit csináljunk? Rongálásért feljelent, illetve, polgári perre akarja vinni a dolgot.Azt még tudni kell,hogy az évek alatt többször,volt, a rezsi ki nem fizetve,és jöttek a felszólítások. Most is! Tavalyra visszamenőleg 5 részlet a kommunális szemétszállításból, meg a villany felé és csinált tartozást. Kiegyenlítettem a héten! Pár hónapja szólítottam fel először,hogy menjen,nem ment, adtunk neki még egy kis időt,szóban megállapodtunk(hangfelvételt készítettem róla, az illető tudta nélkül),tehát a szóbeli megállapodás is egy megállapodás ugyebár.. Arra a határidőre se ment el. Akkor jött a pont,hogy akkor ügyvéddel,papírt,felszólítást. Megcsináltam. Odaadtam az illetőnek( aki később letagadta,hogy tudomása lett volna az egészről),feljelentett rongálásért,mert a holmiját kipakoltuk.Kihívta a rendőrséget,mutattam a rendőröknek a papírt,hogy én felszólítottam,ők abba belekötöttek,hogy mért nem írattam alá vele a papírt,hogy tudomásul vette,és elfogadja( azért,mert nekem senki nem mondta,hogy alá kell íratnom vele),és kiköltözik. Akkor elkezdte ott nekiem,hogy most az utcán több milliós cucca van, a rendőrség visszapakoltatta velem a sok "vackot",és a koma mondta,hogy neki kell 1 vagy 2 hónap,hogy el tudjon menni,mert neki ennyi holmihoz kamiont kell bérelni. ( megjegyzem 2szer fordulsz egy sima Navaraval,és már nincs ott semmi...milyen kamion kell akkor??) nem mentem bele,mondom,biztos nem kap annyi időt,mikor már hónapok óta játszunk evvel,hogy megbeszéljük,hogy mikorra menjen el,és nem teljesíti. Hivatalos felszólításnál se teljesítette. aztán kicsúszott az illető száján,hogy legalább 20 nap kell neki,egyből rácsaptam,hogy,rendben,és itt és most adja írásba, a rendőrök és tanúk előtt. Megtette,de nagyon nehezére esett. (Nem akar elmenni,mert lefogadom, a fele holmija nem tiszta dologból van,és erre csak nem rég kezdtünk gyanakodni). Tehát van még 20 napja,újra vissza lett pakolva a holmija,most már 2 lakat is van az ajtón. Ő feljelent rongálásért,illetve polgári perre viszi a dolgot. Mire számítsak?
Én nem jelentem fel,bár megtehetném rengeteg dolog miatt( rongálásért én is,mert betörte az ajtó üveget,és nem csináltatta meg, illetve feljelenthetném rágalmazásért, üzletrontásért,és még sorolhatnám.. Illetve zsarolásért is.De erről később,ha kapok valakitől választ,vagy ha valaki érdeklődik az ügyem iránt. A kérdésem az,hogy polgári pernél mire számíthatok,illetve a feljelentésnél. (Sosem voltam büntetve, bár lehet a másik személy igen..)
Örülök, hogy megoldódott a gondod, és köszi, hogy beírtad mi történt.
"Nos, ha polgári perre kerülne a sor,nekem nincs mitől tartanom:)"
Ebben viszont nem vagyok biztos. Illegálisan adtad ki, adót is csaltál, amiért börtön is kiszabható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!