Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egy kicsi garzont szeretnénk...

Egy kicsi garzont szeretnénk bérelni a barátommal. Kb mennyi pénzből jöhetünk ki? (Budapest)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy vannak hirdetőoldalak, ahol utána tudok nézni az áraknak, de én olyanoktól szeretnék választ hallani, akik éltek már hasonló lakásban és van személyes tapasztalatuk. A hirdetők sokszor lefelé kerekítik az árakat a rezsinél. :)

Szóval, a barátommal most szeretnénk összeköltözni. Még egyikünk sem élt albérletben (ő eddig kollégiumban, én a szüleimmel), ezért nincs tapasztalatunk a keresgélésben. Mivel nincs sok pénzünk, egy kicsi, egyszobás garzont szeretnénk bérelni (lehetőleg galériával, de ez nem alapfeltétel). Nagyjából bútorozottnak kellene lennie, bár a kisebb holmikat be tudjuk szerezni. Az elhelyezkedésnél annyi lenne fontos, hogy ne a legkülsőbb kerületekben legyen, a belváros 30-35 percen belül (tömegközlekedéssel) legyen elérhető. Nem kell hiperszuper lakásnak lennie, de azért ne legyen teljesen lelakott, igénytelen.

Szerintetek így mennyi pénzből jöhetnénk ki a legolcsóbban? Élt valaki ilyen kis lakásban? Mennyi volt a költség? Köszi előre is!

2013. aug. 6. 11:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

20-30 bérleti és legalább ugyanennyi rezsi. A rezsi nagyon változó lehet, van, ahol pl. a közös költségben benne van a víz, van ahol nincs, de mégis elég sok a kk., a fűtésben is tízezres különbségek lehetnek módszertől függően.

2 barátnőm is garzonban élt az egyetem alatt, a 20-30 rezsit ez alapján írom.

2013. aug. 6. 11:33
 2/16 anonim ***** válasza:
Teljesen hasonló helyzetben voltunk egy éve élünk együtt. 65-75e per hó, egyszer télen 80 is volt. Ebből 45 az albi, többi rezsi és közös költség. Pici garzon, 7 kerület.
2013. aug. 6. 11:48
 3/16 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó! 45-ért ne is haragudj, de baromság volt garzont kivenni. 50-ért már 2 szobásat lehet kapni normál helyen.
2013. aug. 6. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Nekem a garzon 60 + 24 rezsi, egész évben.
2013. aug. 6. 11:55
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Első: 20 ezres bérleti díj hol van?? Vagy fejenként írtad vagy nem kiadó lakásra hanem szobára gondolsz?

Bútorozatlan lakást külsőbb részen lehet találni 30-35 ért plusz rezsi. Na de 20 - ért??

2013. aug. 6. 11:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A külső kerületekből is csupán jó közlekedés kell, ne ijedjetek meg tőle. Én pl. Újpest felújított, szép részén laktam, metróval 15 perc volt a belváros (sétálással együtt 20). Az ingatlanárak pedig nagyon alacsonyak!
2013. aug. 6. 12:00
 7/16 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó! 45-ért ne is haragudj, de baromság volt garzont kivenni. 50-ért már 2 szobásat lehet kapni normál helyen.

Örülök neki hogy te ilyen okos vagy. Nekünk első közös lakásnak ez jó volt, örültünk, hogy együtt lehetünk. Az 50 az pedig nem 45, valamint a nagyobb lakásnak a rezsi is több valószínűleg. Most váltunk, szintén 45 lesz de két szobás nagyobb lakás, a rezsit meg majd meglátjuk. Mondjuk nem 7 ker de nem is bánom, nem szeretem ezt a büdös belvárost.

2013. aug. 6. 12:03
 8/16 kovpet ***** válasza:
100%

"A hirdetők sokszor lefelé kerekítik az árakat a rezsinél"

Erre vannak a csekkek és a szemed :)

2013. aug. 6. 12:09
 9/16 anonim ***** válasza:
64%
7.! Látom nem érted, így elmagyarázom: 45-ért azért értelmetlen garzont kivenni, mert annyiért két/1.5 szobás lakások vannak --> garzont jóval olcsóbban is találsz, ha keresel. Ennyi logika gondoltam mindenkibe szorult, de mégsem.
2013. aug. 6. 12:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"Erre vannak a csekkek és a szemed"

Na meg pl egy elektromos bojler rengeteget fogyaszt. Okosan beallitva a hőmérséklet, nem a legforrobb vízben fürödve és azt is gyorsan akkor több ezerrel kevesebb lesz a számla hó végén. Egyedi szabályozható fűtés esetében is több ezer a különbség takarékos és pazarló használat esetében. Ezért is nehéz ez.

2013. aug. 6. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!