Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit kaphat ha valaki nem...

Mit kaphat ha valaki nem adózik albérlet után?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Tulaj nem adózik az albérlők után mégis kiadta az albérletet, rossz wc.vel és Penészes fallal!!!

van 1 szerződés, h ugye fizetjük a havi 40+rezsit + 100volt a kaució. DE van még 1 papír ahol csak annyi van, h ezekre a tárgyakra figyelünk, s fizetjük a rezsit. vagyis nincs benne az h titokba vagyunk ott.

Nem tudom pontosan hova, de ha bejelenteném a NAV.nak, vagy hova kell akkor mit kapnának a tulajok?

Hisz tudtommal eléggé büntetik ha valaki nem adózik valamiért amiért kell.

Ki lehet úgy adni albérletet, hogy penészes a fal, s esetleg nem működik az összes berendezés?

Második papíron nem áll ott, h én tudomásul vettem, h titokban lakunk ott, vagyis azzal kitörölhetik a seggüket szerintem.

Lényeg az lenne, h visszakapjuk a kauciót és elmehessünk (most derült ki a penész 1hó után

Csak gondoltam megfenyegetem őket pl, mert ők nagyobbat buknának nem? Lécci normális válaszokat, Fontos lenne. Köszönöm!

2013. aug. 4. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:

pénzbüntetést, elég sokat.

ha kivetted, így jártál, de simán le is tagadhatja a kauciót, a papírozással meg nem ért semmit. elég egy telefon, kiszállnak, lebukik, büntetik.

2013. aug. 4. 17:07
 2/8 anonim ***** válasza:

A NAV oldalán is lehet bejelentést tenni.

Azt nehéz bizonyítani ,hogy ne nálatok lett penészes a fal meg a berendezési tárgyak.

Ahogy előttem szóló írta, NAV attól tuti berosál.

Többszörösét fogja fizetni mint a kaució.

2013. aug. 4. 20:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Én ha bejelentem a NAV-nak attól mi még bukjunk a kauciót ha nem adják ők vissza?

Penészes falat úgy tudjuk bizonyítani, h még csak 1 hónapja vettük ki, s elég nagy felület, ami nem 1 hónap után keletkezik. Fényképezve van.

Akkor megvárom, h mit csinálnak (wc.t megcsinálják, lekezelik a falat meg újra tapétáznak) akkor nem lesz gond, de ha ezeket nem csinálják akkor lépek.

Esetleg írathatok alá olyan papírt, h minden felelősséget vállalnak (költségek) hogyha a penész miatt beteg leszek? pl asztma

2013. aug. 4. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Penésznek olvass utána. Egy újra tapétázás semmit nem old meg. Próbáljatok elmenni onnan.
2013. aug. 5. 03:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahol mi laktunk, ott vegul a ket tulaj kozott birosagi ugy lett. Az egyik kiadta a lakast nekunk, a masik nem tudott rola. De mi se, hogy letezik.

A masik tulaj rajott es feljelentette, majd birosagi ugy lett belole.

Mi azonnal kikoltoztunk, kaukciot lelakva, mert arra se volt penze, hogy kifizessen 60ezret.

Fel eves gyerekkel laktunk ott es kozolte a tulaj, akitol kivettuk, hogy nyugodtan maradhatunk, amig nincs vege a birosagi eljarasnak. Persze.. majd szulokent ezt bejatszom nem?! Egyik naprol a masikra utca, ha jon a birosagi vegzes..

Minket is berendeltek a meghallgatasra, akkor mar nem laktunk ott. Elmondtuk, mi hogyan tortent, mit ujjitottunk fel, amit ki se fizettek nekunk (szerzodesben benne volt, hogy minden javitasi, felujitasi ktg-t a berbeado all).

Hivatalbol a NAV-nak is szoltak

2013. aug. 5. 06:10
 6/8 anonim ***** válasza:

*az kaland volt.. ugyanis olyan szamlakra hamisitotta az alairasom a berbeado, amik meg se tortentek. Vett a sarki boltban egy szamlatombot es irt par szamlat. De semmi lejelentett papirja es adoja nem volt a NAV fele.

Vegul 1,5 m-ra buntettek, abbol a felujitasi ktg 300e a mi reszunkre, a NAV-nak 1 m kezdesnek.

Es a hamisitasert kulon eljaras van ellene, de meg nem ertesitettek ki rola. Ez masfel eve volt.

2013. aug. 5. 06:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Vagyis ha esetleg bejelenteném őket, és kapnak X összeg büntetés, lehet, h viszontlátnánk a kauciót valamikor?
2013. aug. 5. 10:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a bérleti szerződésben benne van, hogy kiköltözéskor visszajár, lelakható vagy a károkat (amiket ti okoztatok) kompenzálhatod, akkor polgári pert indíthatsz ellene, márha nem kapjátok vissza vagy az utóbbi kettő nem léphet érvénybe.

De egy polgári per évekig elhúzódhat, sajnos. :/

Nekünk mázlink volt a felujítási költség visszaszerzésével, mert azt az állami eljárásban derült ki és így rendelték el.

2013. aug. 5. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!